Hallottam valakitől, hogy télen nem jó kiskutyát venni, mivel ilyenkor gyengébbek születnek. Erről mi a véleményetek?
szia! Én télen vettem a mudimat. Azt mondta a tulaj, kb 1 C fokon voltak tartva (persze az egész család, összezárva), meleg helyen még nem volt a kutya. Ő volt a legélénkebb, támadta a libákat, macskát, mindent. Egyáltalán nem látszott rajta, hogy gyenge lenne :)). Azóta is, ha beengedem a házba, 10-20 perc után menne kifelé, mert egyszerűen melege van. Bár a mudi eléggé bírja, szikár, erős fajta. Úgyhogy én nem tapasztaltam, hogy gyengébb lenne.
Mi a teraszon tartottuk, míg el nem múlt a tél. 2,5 hónaposan vettem február 7-én. Most múlt egy éves, tegnap előtt a -9C fokban jobban, és több ideig bírta a játékot, mint én :)). Én csak Havasi mudinak hívom, amúgy Csili a neve.
Számolj.
Visszafelé két hónap, mert általában két hónaposan kerülnek gazdához.Aztán megint két hónap a vemhesség. Vagyis a mama kutya vemhesülés előtt bőven élvezte a napot, friss levegőt, sok mozgást, hiszen jó idő volt. Így bőven volt lehetősége erősen, egészségesen kihordani a kölyköket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!