Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az igaz, hogy a mopszoknak...

Az igaz, hogy a mopszoknak "be kell segíteni" a párzásnál?

Figyelt kérdés
2009. jún. 7. 21:34
1 2
 11/12 cintia2005 ***** válasza:
46%
Nekem van mopsom.Neki nem kell segiteni a párzásnál és egyedül is ellik álltalában 5-7 kölyke szokott lenni.Egy előző fórumnál is írtam,hogy ha valaki nem tud segíteni akkor miért ír és miért bunkoskodik?????Egyébként szerintem egy imádni való fajta.Nyugodt,kiegyensúlyozott,játékos stb.Bár ez sokban múlik a neveléstől.A másik felháboritó :te4nyésztő vagy szaporitó?Ha szaporitó akkor mi van?Nem minden szaporitó elleti folyamatosan a kutyákat.Ezt tapasztalatból mondom.Ha ezt leszámitom akkor mi a külömbség?Az,hogy a tenyésztő rángatja ide-oda a kutyust kiállitásokra(amit hú de élvez a kutyus)meg az,hogy van törzskönyve a kutyusnak?Mert valaki nem rendelkezik papírokkal meg nem rángatja a kutyáját ide-oda(mert mindenkinek látnia kell,hogy neki milyen kutyája van)kevesebb mint az akinek feltünési viszketegsége van?Forditsuk le egyszerübben:Kevesebb az az ember aki nincs megkeresztelve annál aki meg van?Na erről ennyit.
2009. dec. 26. 09:57
 12/12 anonim ***** válasza:

Utolsónak:ne mentegesd a szaporítókat,mert hülyeséget írsz.

A szaporító nevelheti a kicsiket normálisan,mégis az marad,és jó eséllyel lehet tőle beteg vagy ideggyenge,vagy más értelemben hibás kicsit venni.

Egészségügyi szűrések a kutyáidnál?Vagy arra nem költesz?

A mopsz pont az egyik agyonszaporított,genetikailag és fizikailag gyenge fajta,emberi beavatkozás nélkül gyakorlatilag életképtelen.

Nem egy mopszot láttam a szaporítótól hozott betegség miatt(itt nem feltétlenül fertőző betegségre gondolok)fiatalon meghalni.És ezek olyan kutyák voltak,akiket "jó helyről"vettek.Légzési elégtelenség(mondjuk ez nem is csoda az eltorzított kis arcuk miatt),szívproblémák,vesebetegség,cukorbetegség,epilepszia stb.sorolhatnám még.

Nem tudhatod,hogy az általad szaporított kutyák között nem volt-e ilyen probléma,vagy nem hordozzák-e.

Egyébként pont a mopsz volt az egyik fajta,ami miatt az angol kennelklubot(MEOE ottani megfelelője)támadták,a túlzásokat előíró standard miatt.Az angol tévé bemutatott egy filmet arról,hogy ezek a fajták mennyit szenvednek amiatt,hogy szándékosan el lettek torzítva,ebből világraszóló botrány lett,ezért kellett a standard módosítása.

A tenyésztő tisztában van a fajtaspecifikus bbetegségekkel,ismeri a kutyái genetikai hátterét,elvégezteti az eü.szűréseket,a hordozó vagy beteg kutyákat kiveszi a tenyésztésből.

Hozzáteszem,nem vagyok enyésztő,fajtatiszta,de ivartalanított kutyám van.Öröklött ideggyenge,még egyszer az életben nem adok szaporítónak pénzt,inkább jó tenyésztőtől veszek,vagy menhelyről keveréket.

Annyiban van eddig az öröklött betegségei miatt,mint egy elit tenyészetből egy kicsi.

2009. dec. 26. 11:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!