Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyit vártatok a kutyusotokr...

Mennyit vártatok a kutyusotokra? Hogy bírtátok?

Figyelt kérdés
Én február elején "csaptam le" egy párosításra,még 1,5 hónap,míg megszületnek a picik. Az se biztos,hogy lesz köztük kan :), de már teljesen be vagyok pörögve,nem is tudom,hogy bírom ki ezt a pár hónapot! :)
2012. febr. 29. 12:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

15 évet vártam arra, hogy végre adottak legyenek a körülmények arra, hogy hazahozhassam álmaim kutyusát.

Majd onnantól, hogy újra felmerült a kérdés, hogy na, akkor jöhet, kb. 1,5-2 hónap telt el.

2012. febr. 29. 13:20
 12/26 anonim ***** válasza:
10 évet..áprilisban érkezik is a fajtamentőktől :)
2012. febr. 29. 13:26
 13/26 anonim ***** válasza:
12 évet vártam arra, hogy megfelelők legyenek a körülmények, aztán a fajta választás után 2 évvel kiválasztottam a kennelt majd 1 év múlva otthon volt a kiskutya.
2012. febr. 29. 13:40
 14/26 anonim ***** válasza:

Első kutyusomra kb. 4 hónapot vártam (nem számítva az előtte lévő 5-6 évet, amíg csak vágyakoztam rá).

Nekem még nehezebb volt várni, miután megszülettek. Az a 8 hét volt iszonyat hosszú, amíg elhozhattam. :) És minél közelebb van a hazahozatal ideje, annál lassabban mennek a napok.

A második kutyámra 4 hetet vártam, a harmadik pedig hirtelen elhatározásból jött. Megláttam egy csodálatos párosítást, még volt előjegyezhető baba, és nem volt kérdés, 3 héttel később már itthon volt.

2012. febr. 29. 13:45
 15/26 anonim ***** válasza:

Az első kutyámat 13. évesen kaptam, pontos várakozási időt nehéz mondani mert több tenyésztőt is meglátogattunk, mikor döntöttünk, az adott kiskutyára 2 hónapot vártunk mert a szüleim 3 hónapos kora előtt nem akarták elhozni az öcsém miatt, de többször meglátogattuk.

Miután ő elment, menhelyről választottunk kutyát, akkor is több helyet meglátogattunk, és két kutyába szerettünk bele, de sajna mire eldöntöttük hogy legyen mindkettő, az egyik már begazdisodott, a másik kutyát 1 hét után hozták el hozzánk (meg kellett várni az ivartalanítást). Ő a család kutyája lett, én miután elköltöztem otthonról fél évig bírtam kutya nélkül, utána elkezdtem nézelődni az alapítványok oldalán, és rábukkantam arra a kutyára akit még anno kiszemeltünk, de lecsúsztunk (egy másik alapítvány a sintértelepről mentette, az örökbefogadók kidobták mert beteg lett) Azonnal indultam érte.

Teljesen normális hogy fel vagy pörögve, szerintem addig is készülj fel, olvass el könyveket, nézz ki kutyasulit, kutyafuttatót, agility pályát, dokit, vedd meg a felszerelést én pl. imádom a kutyacuccokat, szerintem többet költök rá mint magamra, kosarak, párnák, tálak, nyakörvek, játékok, nasik...

2012. febr. 29. 13:48
 16/26 A kérdező kommentje:

Volt menhelyes kutyám,sőt,utcáról összeszedett is. Sajnos valahogy egyikkel sem volt szerencsém. Volt egy pici kölyök. 5 hónaposan kiderült,hogy öröklött szervi baja van, meghalt. Befogadtam egy lerobbant,nagyonmix kutyát. Imádtam. Költöttem rá kb 2 törzskönyves kutyányit. Fél évig volt velem, meghalt,és egy kicsit én is vele. Befogadtam a fajtamentőktől egy magyar vizslát. Őt is imádtam. Aztán kiderült,hogy nem egészen olyan a kutya,mint mondták,agresszív,és domináns. Próbáltam szocializálni,egész jól haladtunk,mígnem rátámadt a kisfiamra. Nem maradhatott. Utána jött egy másik mix ideiglenesbe. 3szor cseréltünk miatta kerítést, a vége egy szögesdrót tetejű, 2,5 m magas erőd lett, 70ezer ftért építettünk neki biztonságos kennelt,mert annyira szökött, napi 4-5 óra aktív séta,futás, tanítás mellett. Valahogy a kennelből is kijött, átugrott a kerítésen,és 2 méterre tőlem elütötték.

Ekkor döntöttem úgy,hogy befejezem. Nagyon megviseltek ezek a dolgok, és amúgy is volt egy álomfajtám,akkor elhatároztam,hogy megszerzem,ahogy lesz miből.

Emellett folyamatosan segítem az állatvédőket, anyagilag, fuvarral,ahogy tudom.

Lehet,hogy nem vagyok normális.

Már én is kinéztem a cuccokat,hogy miket veszek meg neki :)

2012. febr. 29. 14:28
 17/26 anonim ***** válasza:
Nálunk nagy kérdés volt, hogy legyen-e kutyus.Néhány éve nézegetünk kutyusokat...Aztán január 19-én megszületett a leendő kis mopszunk, január 21-én lefoglalóztuk majd most hétvégén hozzuk haza....Azóta várjuk a kiskutyánkat...nem volt könnyű már mindent megvettünk nagyon várjuk...ez a pár nap a legnehezebb...:)
2012. febr. 29. 14:34
 18/26 anonim ***** válasza:
80%
Nem lehetne téged osztódással szaporítani? :DDD végre még egy kisgyerekes anyuka normális felfogással a kutyákról.....
2012. febr. 29. 14:36
 19/26 anonim ***** válasza:

18-asnál a pont :D

Milyen fajta kutyus lesz amúgy?

2012. febr. 29. 14:38
 20/26 A kérdező kommentje:

Jaj,akkor nektek már csak pár napot kell várni :)

Egyébként van most is egy kutyusom,ő is az álomfajta, csak ő nem tk-s. Ismerőséktől került ide 3 hónaposan. A feleség kapta szülinapjára, rá 3 hétre meghalt autóbalesetben,és a férj nem bírta megtartani a kutyát. Bár nem kis darab a kutyus, a fiammal végtelenül kedves,gyengéd. Néha ugyan fellöki, de nem hal bele a gyerek. :) Kicsinek néha megrágcsálta a gyerkőcöt, de aztán megszokták egymást,és szerintem ez minden gyereknek kéne.

2012. febr. 29. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!