Hova kell bejelenteni, ha van a környéken 2 szájkosár-és póráz nélkül sétáltatott vad pitbull, akik már több kiskutyát véresre martak?
A polgármesteri hivatalnál a közterület-felügyeletnél. Nem árt, ha tudod a gazda nevét, de legalább a címét.
Az állatorvosnál is utánakérdezhetsz, hogy oltottak-e a kutyák, ha nem, akkor azért sok százezer forintra büntetik a gazdát.
Szia! Polgármesteri Hivatal! Jegyzőhöz közvetlenül írhatsz!Szabálysértési osztályra is jeletsd!
Üd.
köszönöm szépen a válaszokat
kedves(feltételezett harci kutya)gazda
én nem tudom miért van ennyi ilyen támadás-a kérdés nem erre irányult.ez egy-ill több ilyen eset.most a barátunk kiskutyáját harapta meg-de a már többször figyelmeztettek minket is,hogy vigyázzunk,mert a mienkhez hasonló fajtával is volt dolga.az utcát tudom,hogy hol lakik,de sajna felvétel nem készült az esetekről.megpróbálok utánajárni
egyébként valószinűleg a túlszapotitott,nem megfelelően nevelt,ápolt,tartott kutyákkal van a gond.alapvetően ez egy ilyen kutya,melynek benne van a vérében-vagy nem jól gondolom?mint a kotorékebnek a kisállat begyűjtése, a vadászkutyának az erdőjárás.lehet megfelelően tartani,pórázzal sétáltatni-és nem buzditani a támadásra.én igy gondolom,de cáfolj meg
üdv egy kutyatartó
Mi lenne, ha elfelejtenénk most a kutya fajtáját, és inkább arra koncentrálnánk, hogy van itt 2 neveletlen kutya, akiknek az ártalmas viselkedése a gazdájuk hibája? Egy pici kutya ugyanúgy tud bántani, mint egy nagy. Engem kicsi néhány éves oromban egy pici kutya harapott meg egy esküvőn rokonoknál, tetanuszt kaptam, és később egy nagy testű (kuvasz) kergetett meg, szintén rokonoknál. Mindenhol az volt az ok, hogy a kutyára nem figyeltek oda, és csakúgy volt, de nevelést alig kapott.
Igenis a gazdit felelősségre kell vonni, ha ilyen eset van, mert mindegyik háziállat (!) képes agresszívvé válni, ha a gazdi nem figyel oda és nem neveli meg, még egy hullámos papagáj is. Egy háziállat olyan, mint ha gyereke lenne az embernek, ha jól nevelik, barátságos lesz, és csak a támadó ellen védekezik, ha nem nevelik jól, akkor annak súlyos következményei lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!