Trimmeltetitek vagy nyÍratjátok a westijeiteket?
Mi nyiratjuk(tudom westisektöl majd kapom a lepontozást)de most nyáron praktikusabb a mindenhol rövid bunda és olyan meg nincs h egyszer trimmelik,máskor meg nyirják.
Mi amugy sem visszük őket kiállitásra,bár ilyen esetben is jobb lenne trimmeltetni tudom,de ilyenben sem adok más véleményére.
köszönöm a válaszokat:)
amugy nekem is westiem van,ezért kérdezem:)
hát majd meglátom mi fog kisülni belőle.
Ha meg nem fog úgy állni,meg nőni, szerintem felesleges lesz trimmeltetnem,mert úgysem fog úgy állni ahogy kell.
Nem is lehet, mert az aljszőr és a fedőszőr rétegét egybevágod, és egyszerre fog nőni, nem lehet trimmeltetni.
A gépi nyírás után a két réteg gyenge, felpuhult lesz, mattabb, sokkal hamarabb fog koszolódni a kutya, és úgy szívja majd a szőre a vizet, mint a szivacs. Ráadásként idősebb korára egy deka védelme sem lesz, egy sétáltatásnál már halálra fagy, mert nem szigetel a bundája, és gyorsabban fog kopaszodni is.
Nem véletlenül találták ki a westienek a trimmelést, minden kutyának a sztenderd kozmetika a legjobb, az egészsége szempontjából is. Ha meg nem akarsz hosszú loboncot, a zászlókat pár centisre vágatod, de a trimmelni való részeket muszáj trimmelni.
utolsó : most ezt nem értem
akkor érdemes trimmeltetnem vagy nem?:O
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!