Pelusra szoktatás?
Sziasztok!
Az életünk hirtelen úgy alakult, hogy családunk tagjává vált egy kb. 9 hetes kutyus, aki már maradni is fog nálunk. Menhelyre semmiképpen nem adjuk! Még nincs meg minden oltása, így nem vihetem ki az utcára, hogy elvégezze a kis és/vagy nagy dolgát, ezért gyorsan vettünk egy csomag leteríthető “pelenkát”. Tudom, az esetek többségében lassítja a szobatisztaságot, de amíg nem vihetem ki, addig szeretnék egy benti WC-s rendszert kialakítani neki és amint meg lesz minden oltása, természetesen leszoktatom róla. Előfordul, hogy rámegy magától a pelusra, de nem mindig. Az lenne a kérdésem, hogy egyelőre hogyan tudnám rászoktatni, hogy peluson végezze a dolgát? Esetleg a spray hatásos lehet? Eddig csak kinti kutyánk volt, ebből adódóan vele nem volt ilyen dolgunk.
Köszönöm a segítséget! :)
Pedig az a jó megoldás, ha kiviszed, de kerülöd a többi kutyákkal a kapcsolatot, és olyan helyre vidd, ahol vélhetőleg kevesebb kutya volt.
Ha ráneveled arra, hogy bent végezze el a dolgát, arról később sokkal nehezebb lesz leszoktatni, mint rögtön arra nevelni, hogy azt kit tegye meg.
Az dicséretes, hogy próbálod védeni, de a lakás sem egy hermetikusan elzárt terület, beviheted oda a betegséget te, ha nagyon nincs szerencséd, és kint sem törvényszerűen betegedik meg a kutya, a kockázat csökkentése, minimalizálása a cél, de azt nem érdemes odáig szigorítani, hogy a kutya ki sem mehet.
Mekkora a kutya? Ölbe lehet kapni?
Mert akkor simán leviheted mondjuk egy ikeás szatyorban, aztán ha csendesebb helyre értek, mehet dolgára.
4, Na hát akkor ezt javaslom.
Nagy malaclopó táskába be, vidd ki valami eleső helyre, aztán végezze ott. Persze a táska mellett legyen póráz-nyakörv, sőt inkább hám rajta.
Így nem érintkezik más kutyával ha te nem akarod.
Nem ártana gyepre vinni, hogy azt szokja meg.
A kutya fejében az erkély meg a lakás nem biztos hogy elválik, ugyanolyan problémák lehetnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!