Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pelusra szoktatás?

Pelusra szoktatás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az életünk hirtelen úgy alakult, hogy családunk tagjává vált egy kb. 9 hetes kutyus, aki már maradni is fog nálunk. Menhelyre semmiképpen nem adjuk! Még nincs meg minden oltása, így nem vihetem ki az utcára, hogy elvégezze a kis és/vagy nagy dolgát, ezért gyorsan vettünk egy csomag leteríthető “pelenkát”. Tudom, az esetek többségében lassítja a szobatisztaságot, de amíg nem vihetem ki, addig szeretnék egy benti WC-s rendszert kialakítani neki és amint meg lesz minden oltása, természetesen leszoktatom róla. Előfordul, hogy rámegy magától a pelusra, de nem mindig. Az lenne a kérdésem, hogy egyelőre hogyan tudnám rászoktatni, hogy peluson végezze a dolgát? Esetleg a spray hatásos lehet? Eddig csak kinti kutyánk volt, ebből adódóan vele nem volt ilyen dolgunk.

Köszönöm a segítséget! :)

ma 17:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%

Pedig az a jó megoldás, ha kiviszed, de kerülöd a többi kutyákkal a kapcsolatot, és olyan helyre vidd, ahol vélhetőleg kevesebb kutya volt.

Ha ráneveled arra, hogy bent végezze el a dolgát, arról később sokkal nehezebb lesz leszoktatni, mint rögtön arra nevelni, hogy azt kit tegye meg.

Az dicséretes, hogy próbálod védeni, de a lakás sem egy hermetikusan elzárt terület, beviheted oda a betegséget te, ha nagyon nincs szerencséd, és kint sem törvényszerűen betegedik meg a kutya, a kockázat csökkentése, minimalizálása a cél, de azt nem érdemes odáig szigorítani, hogy a kutya ki sem mehet.

ma 17:41
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Mekkora a kutya? Ölbe lehet kapni?

Mert akkor simán leviheted mondjuk egy ikeás szatyorban, aztán ha csendesebb helyre értek, mehet dolgára.

ma 17:59
 3/11 A kérdező kommentje:
Teljes házfelújítás van és ameddig nem készül el, addig ideiglenesen beköltöztünk az egyik lakásunkba. Pár hétig vagy hónapig még itt leszünk. A lakás a 2. emeleten van, sajnos mire lefutok vele addigra már becsinál :( A másik, hogy valami marha (már bocs) idecsalogatta még nyáron a környéken lévő macskákat, akik a társasház zárt udvarán élnek azóta. Na, arról meg már nem is beszélve, hogy közben kismacskák is lettek… Lejár etetni őket meg stb. Emiatt is félek, hogy elkap valamit a kutyus. Igaz, parvo + kombi oltása már van, de ez még kevés ahhoz, hogy levihessem nyugodtan. Az odacsalogatós nőről még annyit, hogy a kutyus megtalálása előtt már jeleztem neki, hogy vagy felviszi magához az összes macskát vagy szólni fogok a menhelynek! Azóta sem történt semmi, ugyan úgy lent vannak és nyávognak, kocsikra szarnak meg a lenti bejárati ajtóhoz is odapiszkítanak. Az egyik lakó autójának a motorháztetejébe mászott be valamelyik macska. Tudom, ha már “megfenyegettem” a nőt, akkor miért nem szóltam még a menhelynek, de jelenleg a család, ház, munka és ez a kis csöppség is lefoglal minket.
ma 18:03
 4/11 A kérdező kommentje:
#2 igen, simán belefér még az ölünkbe :) Az orvos szerint kistestű marad :)
ma 18:04
 5/11 anonim ***** válasza:

4, Na hát akkor ezt javaslom.

Nagy malaclopó táskába be, vidd ki valami eleső helyre, aztán végezze ott. Persze a táska mellett legyen póráz-nyakörv, sőt inkább hám rajta.

Így nem érintkezik más kutyával ha te nem akarod.

ma 18:19
 6/11 A kérdező kommentje:
Jaj, azt nem írtam, hogy van erkélyünk. Esetleg oda is jó ha kiviszem?
ma 18:21
 7/11 anonim ***** válasza:
82%

Nem ártana gyepre vinni, hogy azt szokja meg.

A kutya fejében az erkély meg a lakás nem biztos hogy elválik, ugyanolyan problémák lehetnek.

ma 18:28
 8/11 A kérdező kommentje:
Na pont, most futottam ki vele az erkélyre, de annyira fázott és remegett, hogy összehúzta csak magát :( Ott nem sikerült neki :(
ma 18:31
 9/11 A kérdező kommentje:
#7 Amíg nincs meg az összes oltása, addig azt mondta az orvos is, hogy nem vihetem ki :( Igazából, az orvos javasolta a leteríthető pelust ideiglenesen. Viszont sok olyat olvastam, aki szerint nem jó. Nagyon megosztó ez a pelus dolog :(
ma 18:33
 10/11 anonim ***** válasza:
75%
Szegény macskák miatt igazán szólhatnál már a menhelynek. Egy telefonhívás nem több idő, mint itt írni.
ma 19:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!