Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyarországon vagy Európában...

Magyarországon vagy Európában van rövid szőrű afgán agár?

Figyelt kérdés

Afgán emberről és kutyáiról szóló dokumentumfilmben láttam. Rövid szőrű afgán agár volt, a férfi is így hivatkozott rá. Afganisztán hegyei közt mutatta meg, hogy vadásznak a kutyákkal.

Itt a videó:

[link]

Én eddig csak a kiállítási agarat ismertem a nagy hosszú szőrével. Ezt a rövid szőrű változatot is elismeri az FCI, ezt is tenyésztik?

Vagy ez csak az eredeti országában létezik a praktikussága okán? Mert nyilván ott a s8vatagos tájon kényelmetlen lenne az 1 méteres szőrzet. És vadászat közben sem lenne a kutya hasznára. Még a rövid szőrűek is a futás után a vízben keresnek menedéket.

tegnap 21:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Semmi rendkívüli neincs azon a kutyán, azon kívül, hogy nem kiállításra készíti fel, és nem a szépség a szempont.

A magyar pásztorok is megnyírták a hosszú szőrű kutyáikat nyár elején, hogy őszre ismét szép, egészséges bundájuk legyen.

A videóban látott kutya szőre is vagy vágva volt vagy a munkája során tépett, csapzott lett, nem szépségversenyekre hordja a gazdája

tegnap 22:19
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem.

Direkt kiemeli a második kutyáról beszélve, hogy ő rövid szőrű.

Nem a videó elején mutatott kutyáról van szó!!

Az a kutya nem nyírt és nem is csapzott. Az a kutya rövid szőrű.

tegnap 23:14
 3/3 A kérdező kommentje:

De a lusták kedvéért kikerestem. 6:31-nél mondja.

"These are short-haired Tazis"

tegnap 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!