Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudnátok ilyen tápot javasolni?

Tudnátok ilyen tápot javasolni?

Figyelt kérdés

Olyan tápot keresnék, ami jó tápérzékeny kutyának,és active is egyben.

Sajnos a kutyám allergiás a csirkés tápokra,viszont ahogy eddig elnéztem,minden táp active változata tartalmaz csirkét,vagy főleg csak azt. Most a halas pro plant eszi. Nagyon szereti,jó táp,szép tőle a kutya,csak annyit kell adni belőle,hogy a gatyám is rámegy. Kb 16-17 kilo a kutya,és megeszik egy nap fél kilot belőle,és még így is csikasz. De nem csak ennél a tápnál,a többinél is nagyon vékonyka volt.Tudnátok javasolni olyan tápot,ami megfelel a leírtaknak?

2012. febr. 22. 08:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
Táp és táp között is van különbség, ilyen téren is. Én pl. Happy Doggal etettem, abból 400-450gramm volt a napi adagja. Sovány volt a junior tápjától, növelnem kellett az adagját. Váltottam Brit Care-re és teljesen jó az etetési útmutatója, gyönyörűen fejlődik tőle a kutya, nem sovány, szép a szőre stb.
2012. febr. 22. 16:07
 12/15 anonim ***** válasza:
Igenis van olyan, hogy allergiás a szárnyasokra egy kutya, az enyém is az egyik. Vérvétellel lehet igazolni, és semmilyen szárnyas húst, csontot nem ehet, vagy olyan tápot, amiben ilyen van. De imádja a pirított kenyérkockát, és attól semmi baja. Ott van alternatívának a bárány, a vad, marha, borjú, nyúl... Szinte minden minőségi tápnak van ilyen változata, és általában nem drágábbak, mint a csirkét tartalmazók. Sajnos javasolni nem tudok, mert én főzök neki.
2012. febr. 24. 11:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Konkrétan ilyen tápot nem tudok mondani, de esetleg megpróbálhatnád azt hogy adod neki valamelyik halas, bárányos...tápból kb azt a mennyiséget, mint amit kéne kapjon és főzől mellé.

Igaz kicsit utána kell járni, hogy melyik állateledeles tart fagyasztott terméket, de a vad és a nyúlhús nyesedék 2-300Ft/kg áron általában beszerezhető vagy darálékot is szoktak még tartani 1-200Ft/kg-ért. Emellé adsz neki valami pelyhes mixet (gréti/bogi) vagy főzöl rizst esetleg dúsítod egy kis zsírral, ha száraz a hús. Ha nincs kedved/időd főzni rá, akkor kicsit drágábban árulják ugyanezeket főtten is (szintén fagyasztva).

Így olcsóbban is kijössz és a főtt kajától szépen fog hízni (tapasztalat).

Itt van pár recept is, ha áttérnél teljesen a főtt ételre:

[link]

2012. febr. 24. 11:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Én is a ProPlan halassan etetek évek óta, minden OK a kutyákkal, de megértem az árbeli aggodalmad, azonban engem még nem győzőtt meg más táp. Anno Orijent vettem, de manapság az ember meghúzza a gatyaszárat mint kijebb engedi.:)

(Azzal nem értek egyet, hogy baj, ha gabonát is tartalmaz, természetesen nem mindegy mit és milyen mennyiségben -nálam évek bizonyitják 2 kutyánál a ProPlan minőségét- mivel a kutya nem csak húsevő)

A soványsággal kapcsolatban a tapasztalatom, hogy a vizslám egészen 5-6 éves koráig sovány volt, eleinte én is teljesen oda voltam, hogy miért? :), de elfogadtam és idősődő korára változik, már kevesebbet mozog igy rajtamarad némi plusz, de most se kövéredik....Ha jólérzi magát, aktiv, boldog kutyus, akkor ilyen tipusú :)

2012. febr. 24. 18:20
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából engem is a Pro Plan győzőtt meg eddig a legjobban.

Állateledeles előre főzőtt kaját én nem vennék még a kutyának se..

Sajnos főzni egyelőre nem nagyon tudok neki. Köszönöm mégegyszer!

2012. márc. 1. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!