Mit csináljak, nem eszi meg a tápot?
Nem szabad átbillenni a ló túloldalára, hogy nyomatod pl. konzervvel és egy idő után az lesz, hogy csak a konzervet fogadja el.
Szerintem répával nyugodtan felturbózhatod neki, meg leöntheted húslevessel, vagy szimplán vízzel neki.
A többi módszert gondolom ismered (15 perc után elvenni tőle, ha nem nyúl hozzá stb.)
nálunk az vált be, hogy előszőr kézből adtam neki egy-egy falatot. Elgurítottam egyet a padlón és ő felszedte. Aztán gyakoroltam vele (ül,áll, fekszik stb..) és akkor jutalom falatként ette. Vettem neki egy olyan labdát, amit meg lehet tölteni kajával és csak akkor jön ki belőle, ha jó felé fordítja.
Igyekeztem minnél érdekesebbé tenni számára a falatot (néha eldugtam pl.a takaró alá és hagytam hogy megkeresse)
E mellett persze sok féle tápot kipróbáltam én is. Volt olyan, amit csak akkor volt hajlandó megenni, ha leöntöttem levessel, vagy tettem bele párizsit, aztán olyan is volt, amivel hiába csináltam bármit, otthagyta.
Most bárányos almás tápot eszik, már kb.2 éve és ez az egyetlen amit nem kell külön ízesítenem, hogy megegye. Szóval szerintem ne add fel, haggyj neki időd arra, hogy megszokja az új tápot. Ahonnan elhoztad ott mit evett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!