Szerintetek való Beagle egy első kutyás gazdinak?
Első kutyás gazdának minden fajta problémás lehet,minden fajtával foglalkozni kell és tanítani.Türelemmel,kitartással és következetességgel na és persze némi tudással ami egy kezdő gazdánál nem biztos,hogy meg van.
Ebben legnagyobb segítségükre a tenyésztő lehet aki elmondja,hogy mik az igényei és hogyan neveljük kölyök korától valamint a későbbiekben is bármikor segít és jó tanácsokkal lát el.(szerencsétlen 1 éves Beagle sem lenne a 3. gazdájánál ha ez így történt volna meg)
Vannak a gazda számára negatív tulajdonságai:"önfejű","makacs","szagmániás" ezek a tulajdonságok a tenyésztési célnak köszönhetőek:Falkában az ember irányítása nélkül órákon át űzték a vadat fáradhatatlanul és legyőztek minden akadályt.
Ellenben vannak gyengéi amit kiválóan kamatoztathatunk a saját javunkra a tanításkor:az ember szeretete és a falánksága.
Tanításkor ezt a két fegyvert kell alkalmazni,simogatással/dicsérettel vagy jutalom falattal csodákra képes,nagyon könnyen tanul.
Nagyon édes,játékos kutya!
Határozottság kell mellé!
És nagyon nagy a mozgásigénye!
Szia!
Szerintem a legeslegfontosabb dolog, hogy tisztában kell lenned a kutyád igényeivel. Mivel ő beagle ezért vele rengeteget kell mozogni, foglalkozni, nevelni, játszani stb. Mindenképpen kezdj el vele kutyaoviba, suliba járni. Egyébként meg vannak nagyon jó kutyanevelési könyvek amikben rengeteg hasznos tanács van. Pl Jan Fennel könyvei.
ma 09:35 vagyok
Nekem van beagle-m. Mellette még 2 más fajtájú kutyám, és nem vagyok kezdő gazdi. Szóval nem a levegőbe beszéltem.
Úgy tűnik akinek van azt mondja szófogadó, okos, akinek nincs (csak könyvből tanul)az meg azt mondja makacs.
Igen. Te nyilván tudod mivel foglalkozik az, aki azt mondja, makacs, és önfejű kutyus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!