Nem rászólni kell, hanem foglalkozni vele. Egyelőre "honvágya" van, ami hamar elmúlik, ha nálad is jól érzi magát.
Adj neki enni-inni, legyen egy helye, ahol lepihenhet (ha van valami rongy onnan, ahol eddig volt, az külön jó az ismerős szagok miatt). Játszál vele sokszor, tanítgasd a nevére, ilyesmi.
És vegyél egy könyvet a kutyatartásról!
2012. febr. 8. 08:51
2/14 anonim válasza:
Addig fog tartani, amíg reagálsz rá. Amint semmibe veszed, pár órán/napon belül el fog múlni. Csak akkor foglalkozz vele, amikor épp jól viselkedik.
2012. febr. 8. 09:19
3/14 anonim válasza:
1-2 nap alatt Megszokja a helyét,utána már abbahagyja.
2012. febr. 8. 09:21
4/14 anonim válasza:
Kedves Második: jó nagy ökörséget írtál. Az felnőtt kutyákra tökéletesen igaz, de a kérdezőnek KIS(!)kutyája van, egy új helyen, messze az alomtársaitól. Elsősorban szeretetet és védelmet kell neki nyújtani, majd ha megszokta a helyet, akkor lehet nevelni.
2012. febr. 8. 09:47
5/14 anonim válasza:
Ja, így lesz követelőző és szeparációs stresszes kutyád. Szeretni kell, nyilván, de a nemkívánatos viselkedést babusgatással bátorítani a lehető legrosszabb dolog, amit tehetsz. Ő nem ember, nem érti a nyugtatgató szavakat, csak azt tudja, hogy ha sír, jó dolog történik vele.
2012. febr. 8. 10:02
6/14 anonim válasza:
sokat foglalkozz vele, a mai napod szenteld neki, és holnap már nem fog nyüszögni. ez teljesen természetes, h hiányzik neki az anyja és a testvérei. kell, hogy érezze a szeretetet és a biztonságot! :)
2012. febr. 8. 12:19
7/14 anonim válasza:
Az meg még jobb, egész nap forgolódjatok körülötte, aztán villanyoltásnál hipp-hopp tűnjön el mindenki, legyen hirtelen csend és sötét és magány, az aztán a biztonságot nyújtó élmény...
2012. febr. 8. 14:36
8/14 anonim válasza:
az anyukáját keresi. egy két nap max egy hét és el múlik.
2012. febr. 8. 16:38
9/14 anonim válasza:
ma 10:02
Ez egy ökörség!! Minden kutyámmal kint aludtam a nappaliban az első pár napon, minden kutyámmal sokat foglalkoztam, és egyik sem lett sem követelőző, sem stresszes.....
Kedves kérdező! Tessék sokat foglalkozni vele, elvégre most te lettél a családja. Idő kell, hogy megszokja a helyet.
2012. febr. 8. 19:01
10/14 anonim válasza:
Első este én is leköltöztem a nappaliba, a rongyot odaraktam az ágy mellé, jól is telt az éjszaka.
Másnaptól már kint aludt a házában, megkapta egy rossz melegítőmet, hadd örüljön. Kb. 1 hét alatt meg sikerült leszoktatni arról, hogy bejöjjön a házba.
A kutyának nem szeretet kell, hanem egy csapat, ahova tartozhat és világos szabályok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!