Tegnap hoztam haza az első kiskutyámat. Egész nap ugat, vagy inkább nyüsszög akkor is amikor lát. Meddig fog ez tartani? Rászólok de semmi
"A kutyának nem szeretet kell"
Na bravó!!!!!
Aki félre akarja érteni, az félreérti.
Nem úgy kell szeretet, mint egy gyereknek. Amúgy szerinted egy falkában "szeretet" van az egyes egyedek között? Vagy szigorú hierarchia?
Miért gondolod, hogy ha a családod a "falka", akkor ott a kutya szeretetre kezd vágyni hierarchia és tiszta viszonyok helyett?
Természetesen az ember azért tart kutyát kedvtelésből, mert "szereti" - de ez a szeretet nem lehet az emberek iránt tanúsított szeretet állatra vetítése. Lehet felelősséget érezni, elégedettnek lenni, aggódni érte, ha baja van, lehet vidáman játszani, lehet benne bízni, lehet ragaszkodni hozzá.
De nem "szeretni" kell a kutyát. Nem úgy társas lény, mint mi vagyunk, és akkor bánsz jól a kutyáddal, ha figyelembe veszed ezt a különbözőséget.
hát már tegnap csendben volt:-) éjjel is aludt:-) ami fura nekem hogy nem jön oda hozzánk, inkább az asztal alatt szeret, ha kiviszem pisilni akkor a nagy kutyánkhoz rohan persze még kerítés választja el őket, de ott teljesen megváltozik ugrál jókedvű mint amilyennek lennie kell, bent meg szinte csak fekszik, mondjuk sztem megfázott kicsit a ki be járkálásban pedig csak tényleg annyira viszem ki hogy pisil és már jövünk is be sokat nem kell várni és pisil de az első napon 4 óránként pisilt most meg fél, 1 óránként. remélem azért majd itt bent is játékosabb lesz. vettem neki csontot ilyen szárított bőrt de nem foglalkozik vele meg igazából semmilyen játékkal sem, de kint meg mintha kicserélnék:-)érdekes figyelni
eddig csak nagy kutyáim voltak és ez az első kiskutya teljesen új élmény:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!