Belehet vinni kistestű kutyákat a plazaba?
Nem szeretem otthon hagyni a havanese kutyusomat .
Igaz , idegenekkel bizalmatlan , nem iskolázott kutya , de nem megy neki senkinek/semminek önszántából.
Nincs kutya táskám , de nem hiszem hogy lesz , mert a kutyusom 2 éves lesz nemsokára és nincs hozzászokva.
De ölben nagyon sokszor cipelem. (: Szóval 1-2 óra a kezemben már neki mindennapos dolog.
De belehet vinni ölben a kutyusomat ? És ha csak táskával akkor , hogyan szoktassam a kutyatáskába ?
A kutya az kutya. Sehol nincs különbség, hogy kicsi vagy nagy. Szépen is néznénk ki, ha a mérethatár alapján szabnák meg a dolgokat, egy neveletlen öleb sokkal több gondot és kárt tud okozni, mint egy jól nevelt bernáthegyi.
Hogy vásárolnál ha az öledben van a kutya? Csak le kéne tenni néha...
És azt ne mondja nekem senki, hogy ha olyan fontos, hogy a plázába vihesse a kutyáját, akkor havi 5-6000Ft-ot nem tud kutyaiskolára költeni, hogy meg legyen nevelve, úgy ahogy illik.
A segítő és szolgálati kutyákon kívül max. az állateledelesig engednek ahova be lehet vinni (fresi, alpha, zoodoom).
Erről beszéltem a múltkor az éttermek kapcsán.
Egyszerűen úgy képzelik, hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok, csak azért mert ki tudják játszani.
Legközelebb én is az ölembe kapom a huskymat és közlöm, hogy ugyan, senkiben sem tesz kárt és besétálok vele. (Mondjuk ő nem is morog senkire) Elég ritkán járok plázákba, de az Arénába akartam tavaly bemenni a kutyás boltba, ami pont a bejáratnál van és már ezerrel rohant oda a biztonsági őr, mintha épp kifosztani készülnék a bankautomatát.
Szerintem nem lehet egyáltalán, se ölben, se táskában, sehogy. De a táskához szoktatáshoz:
Először szoktasd a táskához, tedd mellé, adj neki jutalomfalatokat, majd pár másodpercre tedd őt a táskába, ott is jutalmazd, és folyamatosan növeld a táskában eltöltött időt. Aztán ha jól megy, emeld fel, de óvatosan, nehogy megijedjen, esetleg kiugorjon, úgy is jutalmazd, majd tedd a válladra a táskát, sétálj vele, és szintén jutalmazd, beszélj hozzá, biztasd.
15/L
Azt már meg se kérdezem, h ha valakinek nincs pénze kutyasulira, akkor mi az istennek megy a plázába. Ott jobb a levegő, vagy mi?
Múltkor kénytelen voltam bemenni oda, mert a barátnőm ott akart vásárolni. Jóvan, menjünk. Jajj, neki pislie kell. Bementünk a wc-re, hát nagyon erősen kellett koncentrálnom, h ne rugdossam fel a fele társaságot. Sok kis visító majom, a parfümök százaitól az ember nem kap levegőt, mindegyik pucsít a tükörben és fényképez, a vakolattól már azt se látni h esetleg kék vagy épp zöld a bőre, egyenruha (cicanaci, csöcskirakós felső és platformcipő), a témákról már ne is szóljak.
szerintem simán kibírja azt a pár órát otthon ,jobb az neki is és neked is, múltkor egy beagle-s nénit láttam az árkádba nem tudom hogy engedheték be ,pórázon a néni lábánál ment a kutya,nah mind1..amúgy szerintem sem lehet bevinni kutyát..lehet vki nem szól ,mert szereti a kutyákat és neki is van, de van aki 100 % hogy szólni fog mert nem szereti a kutyákat stb..
ez M.o itt nem úgy mennek a dolgok mint máshol pl Németország vagy Amerika, ahol mindenhova belehet vinni a kutyákat, mérettől és fajtától függetlenűl..
nekem is havanese-m van ,meg egy bichon frise :) de elnem vinném őket plázába , az a sok ember hiába hogy jól neveltek akkor is, meg míg ruhát próbálnál hová tennéd a kutyát??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!