Kutyaház kibélelése, hogyan?
Figyelt kérdés
Van egy 3 éves szetterem. Szuper, fa kutyaháza van, viszont semmivel sem tudom kibélelni neki. Ha bármiféle lepedőt, paplant teszünk be, azonnal kiviszi és szétszaggatja. Utánaolvastam a neten, mivel lehet még kibélelni, azt írták: polifoam a legjobb erre, és le kell szögezni hogy ne tudja széttépni. Na, ma nekiestünk, polifoammal befedtük a kutyaház alját, belevertünk kb 20 szöget; beengedtük a kutyát, bementünk. Egy perc múlva SEMMI nem volt már a polifoamból, darabjaira tépte. Pedig minden oldalról leszögeltük faléccel. Azt írják, hogy szalmát lehet még betenni, ha csinálunk küszöböt, de én kinézem a kutyámból hogy azt is kihordaná. Mit tegyek? Egyébként néhány ismerősöm szerint nem is annyira igényli a kutya ezt, mivel ugye nagyon hosszú a szőre. Várom a válaszaitokat!2012. febr. 5. 15:51
11/18 anonim válasza:
Rongyszőnyeget is széttépi. Az a baj hogy ez a ház télre alkalmatlan, nagyon sok hőszigetelő réteg kéne hogyha ilyen hidegben is kint akarod tartani a kutyát.
12/18 anonim válasza:
Azért dupla falú,hogy ne tudja elintézni a nikecellt!
Tehát bevágod az aljába a nikecellt és egy ugyanolyan nagyságú OSB lapot ráteszel felé.
Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.
13/18 A kérdező kommentje:
Értem! És ha megkérdezhetem, te honnan vásároltál OSB lapot? Lehet, hogy megcsinálom úgy, ahogy te mondtad. Hungarocell lapom van itthon, OSB viszont nincs. Látom hogy a neten vannak eladók, de azokat egyesével nem adják.
2012. febr. 5. 16:45
14/18 anonim válasza:
Barkácsboltokban, még fel is szabják méretre a lapot Neked.
15/18 anonim válasza:
Tudom, hogy a bélelésről szól a kérdés, de azzal is sokat segíthetsz ha teszel fel egy hőfüggönyt az ajtóra.
A ház alját még tényleg érdemes lenne szigetelni, ha az oldalát nem is.
Ha van nálatok lapszabászat akkor ott is fogsz kapni osb lapot és szintén méretre vágják.
16/18 anonim válasza:
Kisvárdán vásároltam az OSB lapokat és ott méretre is vágattam.
De akár egy dekopír fűrésszel is meglehet oldani,igaz nem lesz olyan szép a vágás.
17/18 anonim válasza:
Nálam úgy van, hogy a kutyaházat kívülről vastag szivaccsal és pokróccal (ami már nem kell). Szerencsére a kutyám nem harapdálja szét. Ja és belül szalma van, az ajtón pedig egy olyan "függöny" amit a Fressnapfban lehet kapni, átlátszó, műanyag. Jól szigetel!
18/18 Mailerdeamon válasza:
Szép kutyaház, de nem a legpraktikusabb fajta (sátortetős és szinte középen van a bejárat). A rongyot leszögelheted, úgy nem viszi ki, viszont ha havas lábbal bemegy, az elolvadt víz ráfagy. Érdemes tenni rá szalmát vagy forgácsot, hogy melegítsen is valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!