Milyen kutyafajtát válasszak első kutyának, hogy később alkalmas legyek "keményebb", ÖV-re alkalmas kutyát tartani?
Minden álmom egy Örző-Védőre alkalmas kutya,amivel járnék kutyasuliba,kiképezném..stb. Viszont mivel mégcsak első kutyám lenne ezért nem merek bevállalni egy ilyet,maximum hasonlot.
Labrador,Golden...nem érdekelnek:)
Rengeteg szabadidöm lenne rá,délután 2-től bármeddig. Kert is van.
Őv fajtát kisebb testsúlyól 30 kg jó sacc
belgajuhász,dobberman,airedale,boxer
nézd meg honnan ,mindegyik fajtában találsz direkt dolgozós kennelt is.
Én is úgy jártam mint Alexandra! Nekem egy Canne Corso az álmom, rengeteget jártam utána és sajnos mindenki azt mondta, hogy még kutyasuli mellett sem ajánlott, mert nehezen fogad el egy nála lényegesen kisebb dominanciával rendelkezőt falkavezérnek és nagyon nehéz bánni vele első kutyásként. Az egyik kennelben a tenyésztő megkérdezte, hogy miért nem vállalok először egy Boxert? Kell vele törődni, de hálás feladat és dobogós az ÖV kutyák között. Hallani sem akartam róla, de voltam egy kennelnél ahol boxer kutyusok voltak és rögtön beleszerettem. Az életét is képes lenne feláldozni értem, ha úgy adódna,de ennek ellenére a szomszédom 5 éves kislányával bármikor ott merném hagyni akár felügyelet nélkül is.
Ha még egyszer kezdhetném akkor is ezt választanám első kutyának. De ez én vagyok.
Ha ugyanúgy járnál vele suliba, akkor megfelelő lelki felkészültség és egy nagy adag határozottsággal felvértezve akár be is vállalhatod elsőre.
Ha mégsem, akkor boxer, németjuhász, belgajuhász, schnauzer. Dobermannt viszont nem ajánlanám elsőre, ha egy "könnyebb" kutyával szeretnél kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!