Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtát válasszak...

Milyen kutyafajtát válasszak első kutyának, hogy később alkalmas legyek "keményebb", ÖV-re alkalmas kutyát tartani?

Figyelt kérdés

Minden álmom egy Örző-Védőre alkalmas kutya,amivel járnék kutyasuliba,kiképezném..stb. Viszont mivel mégcsak első kutyám lenne ezért nem merek bevállalni egy ilyet,maximum hasonlot.

Labrador,Golden...nem érdekelnek:)

Rengeteg szabadidöm lenne rá,délután 2-től bármeddig. Kert is van.

2012. febr. 3. 17:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Őv fajtát kisebb testsúlyól 30 kg jó sacc

belgajuhász,dobberman,airedale,boxer

nézd meg honnan ,mindegyik fajtában találsz direkt dolgozós kennelt is.

2012. febr. 3. 22:11
 22/26 anonim ***** válasza:

Én is úgy jártam mint Alexandra! Nekem egy Canne Corso az álmom, rengeteget jártam utána és sajnos mindenki azt mondta, hogy még kutyasuli mellett sem ajánlott, mert nehezen fogad el egy nála lényegesen kisebb dominanciával rendelkezőt falkavezérnek és nagyon nehéz bánni vele első kutyásként. Az egyik kennelben a tenyésztő megkérdezte, hogy miért nem vállalok először egy Boxert? Kell vele törődni, de hálás feladat és dobogós az ÖV kutyák között. Hallani sem akartam róla, de voltam egy kennelnél ahol boxer kutyusok voltak és rögtön beleszerettem. Az életét is képes lenne feláldozni értem, ha úgy adódna,de ennek ellenére a szomszédom 5 éves kislányával bármikor ott merném hagyni akár felügyelet nélkül is.

Ha még egyszer kezdhetném akkor is ezt választanám első kutyának. De ez én vagyok.

2012. febr. 3. 23:12
 23/26 anonim ***** válasza:

Ha ugyanúgy járnál vele suliba, akkor megfelelő lelki felkészültség és egy nagy adag határozottsággal felvértezve akár be is vállalhatod elsőre.

Ha mégsem, akkor boxer, németjuhász, belgajuhász, schnauzer. Dobermannt viszont nem ajánlanám elsőre, ha egy "könnyebb" kutyával szeretnél kezdeni.

2012. febr. 3. 23:15
 24/26 A kérdező kommentje:
Értelek titeket,persze. De nekem sokkal nyugottabb lenne a lelkiismeretem ha először pl megprobálkoznék felnevelni tök egyedül egy berni pásztort,vagy egy airedale terriert. Utánna simán belemernék vágni egy Argentín dogba. Értitek nem?
2012. febr. 4. 11:26
 25/26 compactegon ***** válasza:
ha bizonytalan vagy, akkor: de. addig ne akarj argentín dogot, míg tartasz a nevelésétől. kutya nevelésénél első szerintem a kétségek kiírtása, nem szabad sosem bizonytalankodni. nekünk sem ajánlotta senki első kutyusnak a staffit, de következetességgel és határozottsággal szinte az összes kutya kezelhető.
2012. febr. 4. 12:44
 26/26 anonim ***** válasza:
utolsónak igaza van, és pont a következetességet kell megtanulni a gazdinak is, hogy mindig minden körülmények között. és türelmet amiből sokaknak nagyon kevés van, és főleg az argentin doghoz vagy a sztaffihoz elengedhetetlen mindkettő.
2012. febr. 6. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!