Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtát válasszak...

Milyen kutyafajtát válasszak első kutyának, hogy később alkalmas legyek "keményebb", ÖV-re alkalmas kutyát tartani?

Figyelt kérdés

Minden álmom egy Örző-Védőre alkalmas kutya,amivel járnék kutyasuliba,kiképezném..stb. Viszont mivel mégcsak első kutyám lenne ezért nem merek bevállalni egy ilyet,maximum hasonlot.

Labrador,Golden...nem érdekelnek:)

Rengeteg szabadidöm lenne rá,délután 2-től bármeddig. Kert is van.

2012. febr. 3. 17:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
A helyedben olyat választanék, aminek a felnőttkori súlya 30 kg körüli..
2012. febr. 3. 18:06
 12/26 anonim ***** válasza:
A német dogot nem ajánlom, nagyon betegesek, ha nem jól vannak etetve, vitaminozva. Egy életen át járhatsz velük orvoshoz, ha nem megfelelően nő meg. :(
2012. febr. 3. 18:06
 13/26 Mailerdeamon ***** válasza:

Szerintem egy német juhásszal nem nagyon lehet mellélőni.

Bár nem is a fajta és a méret a legfontosabb, hanem hogy jó tenyészetből válassz ha jó idegrendszerű kutyát szeretnél.

2012. febr. 3. 18:20
 14/26 compactegon ***** válasza:
szerintem is valami közepes testúűvel (25-35 kg) próbálkozz. a NJ-ok, dobermann-ok jók ilyen célra, illetve van pár jól teljesítő staffordshire is ÖV vizsgákon.
2012. febr. 3. 18:31
 15/26 compactegon ***** válasza:
ja én is szeretnék később egy argentín dogot, szerintem nagyon jó kutyák.
2012. febr. 3. 18:33
 16/26 anonim ***** válasza:
Akkor azt vegyél ha az tetszik, az egyik barátnőmnek is az van, iszonyat aranyos kutyus, most egy éves kb, jól őrző-véfdőzik de azon kívül nem agresszív.
2012. febr. 3. 18:57
 17/26 anonim ***** válasza:
Ha ilyen elhivatott vagy, akkor nyugodtan válassz egy neked tetsző fajtát. Elsőre próbálj egy kevésbé domináns szukát választani az alomból, lehet akár argentin dog is, ha az az álmod. Egy jó kutyaiskolában segíteni fognak neked és ha megfelelően utána olvasol, kiállításon megismerkedsz tenyésztőkkel és kutyáikkal, akkor nem lesz semmi gond a kutyáddal.
2012. febr. 3. 19:02
 18/26 anonim ***** válasza:

Fiú vagy vagy lány? :)

Csak mert ha lány én nem nagyon ajánlom neked a német dogot örző védőre. Nem tudom hogy tartanál vissza egy 70 kilós dogot. Legalább is engem játék közben elránt a fenébe. Kb repkedek utána. Az oké, hogy megvan nevelve és szépen sétál melletted, de azért egy ÖV más tészta.

Argentin dog: szép fajta, nekem is tetszik. Iskola nélkül első kutyának ne vállald. Őrző-védőre egyébként alkalmas lenne. Szintén masszív, erős kutya, de gyönyörűek is.

Elsőre nekem is a boxer jutott eszembe, de láttam, hogy az nem tetszik. Én nem akarlak rábeszélni egy fajtára sem, ha nem tetszik nem tetszik. De elvárásaidnak egyébként tökéletes lenne. Nagy testű, ÖV-re használható és bohóc kutya. Szerintem egyáltalán nem rossz fajta, és akár iskola nélkül is meglehet vele birkózni, ha tudod az alapvető szabályokat, nevelési trükköket. Esetleg kis segítség kutyás körökben.

2012. febr. 3. 19:11
 19/26 anonim ***** válasza:

Én az órás schnauzert ajánlanám.

Komoly munkakutya de kezdőkutyás is elbír vele.

2012. febr. 3. 19:11
 20/26 anonim ***** válasza:

Szerintem egy németjuhász ideális választás lenne...alap járaton egy eszes állat, könnyen tanítható, szófogadó. Sokan írják, hogy jó tenyésztőtől kell venni..s.tb. Biztos így van. Én vidéken családtól vettem 10 ezerért....röviden annyit róla, hogy fél óra alatt megtanulta az ül és fekszik parancsokat úgy, hogy másnap is emlékezett rá...pár nappal később pedig már elég volt, ha kézmozdulattal vagy csak hanggal közöltem vele, hogy mit akarok.

[link]

2012. febr. 3. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!