Miért "ítéli el" a kis termetű kutyákat?
Szerintem nem a tacsira meg a pincsire gondolnak a patkány szó alatt
Nekem yorkim meg egy beagle-öm van na nekem a yorkimra tatám mondja folyamatosan hogy patkány azért,mert neki nem kuyta ugy gondolja amelyik kutya nem ehet csontot stb.!Egyépként utálom amikor a méret alapján itélnek meg egy kutyát a beagle-öm ugatosabb mint a yorkim.A yorkim nem kényes nincs elkényesztetve.Éppen egy németjuhászt is elhelett kényesztettni mindenfélehülyeséggel csak rá nem szoktak éppen kisruhát adni elégérdekesen nézne ki.Ja meg a yorkihoz vissza térve mondjuk mikor meglátják,hogy csat/gumi van a fején akkor röktön én kényes kutyát neveltem hát nem csak éppen ő nem egy puli a pulinak természetes,hogy a szemébe lóg a szőre yorkinak nem neki tönkre teszi a szemét.Ja és még annyit mondjuk a csivava arra is sokan azt mondják patkány nem értem mert pici akkor én mondjam azt egy nagy kutyára mondjuk egy bernáthegyire,hogy oroszlán vagy mi??Nem a kutya méretét kell szeretni hanem a kutyát.MOst ha van egy 2 méter magas ember akkor őt megkell röktön utálni mert magas vagy ha van egy törpe ember akkor megkell utálni mert pici lehet hogy éppen ő olyan inteligens okos,hogy vele is ugyanugy lehet beszélni,játszani.
Nekem mindegy hogy pici vagy nagy Én a pici yorkimat ugyanugy szeretemmint a középmagas besglemet!És lehet lepontozni,mert megmondtam a véleményem.
Ez nem mindenkitől lenézés, inkább poén. Ahogy egy hatalmas (tényleg póniló méretű) kutyára is hallottam már azt a kifejezést, hogy inkább póni, mint kutya, a pici szőrösökre meg, hogy lábtörlő, de ezt senkitől se rosszindulatból hallottam.
Nekem elsősorban a hosszú és félhosszú szőrű kutyák tetszenek mérettől függetlenül, tehát rövid szőrű meg kopasz kutyám nem lenne soha. Most nincs kutyám, mert panelban lakom szüleimmel és egy testvéremmel, 1+2félszobás lakásban, ez kicsi lenne 7 papagáj és 2 akváriumnyi hal mellé még egy kutyának is, én ide ideálisabbnak tartom a kis testméretű állatokat, akik nem nagy helyigényesek, de még így is ki szoktam engedni a madaraimat, sőt, az egyik csak aludni és enni jár be a kalitkájába. (pl. nagyon szeretnék egyszer egy jákót, de az nagy papagáj, és nagy teret is igényel, tehát míg a feltétel nem adott, hogy mindene meglegyen, hogy jól érezze magát, nem lesz) Úgyhogy ide már nagyon több állat nem férne, ők így együtt felérnek 1 kutyával egy ekkora lakásban. :-)
Nekem mindegy mekkora... Nekem most egy beagle-m van mert nem férne el az udvaron egy nagyobb kutyus! De volt már tacsink, németjuhászunk, malamutunk, schapendoesunk, törpesnacink, és nagyon szeretnék egy újfundlandit, ha már lesz elég helyem egy újabb kutyushoz...
Egyébként a kedvenc beszólások amiket kapok, azok a "Hozhatod a desszertet" és a " Vigyázz azzal a fenevaddal"!:D
De ezeken már csak jókat nevetek...:D
Hogy miért itélik el? Mert többnyire halvány gőzük sincs úgy általában a kutyákról. És azért is, mert a kistestű kutyákat, amolyan "ölebnek" tartják, én is ismerek olyant aki naponta csak 2x viszi ki, amúgy pelusra végzi a dolgát.
Aztán meg van akinek nagy kutyája van, van akinek kicsi. És egymást szídják.
Az első kutyám puli volt, a második egy husky, a harmadik egy új-foundlandi, jelenleg yorki, aki nem "öleb", sokat járunk agilitizni, túrázni, barlangászni, stb.
Én nem ítélem el, csak nem gyerekpótlékot akarok, hanem kutyát, amelyik tud egyedül szaporodni, nem ugrik ki a szeme, ha meghúzom a fején a bőrt és úgy általában véve életképes és látszik rajta az, aminek egy kután látszania kell. A Jack russel terrierrel például teljesen ki vagyok békülve, az kicsi, de kutya. Kutyaként viselkedik, érdeklődik, játszik, nem pedig remeg és hisztérikusan ugat mindent, amitől fél.
Láttam már persze vagány yorkit is, tehát nem ítélem el az összes kiskutyát, de ritka jelenség az ilyen, mint ahogy a rettegő pitbull is - hiába van, nem az alapján ítélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!