Miért "ítéli el" a kis termetű kutyákat?
Sziia.:))
Én jobban szeretem a kistestű kutyusokat,azt,hogy mások miért ítélik el őket arról fogalmam sincs.
Én szeretem a mügyűröket is,de nekem a nagy kutyák jobban tetszenek...tehát ha kutyám lenne(van is),inkább azt választanám. Nem is tudom,talán mert azzal jobban tudok hancúrozni,birkózni(anélkül,hogy attól féljek,hogy kárt teszek benne)...imádom átölelni azt a maci testét,ráhajtania fejemet,mint egy kispárnára.Na és persze le sem kell guggolni,ha meg szeretném simogatni...:D
Szeretem,hogy kevésbé ugatós,mert neki a méretei miatt nincsenek komplexusai,és bírja a nagy,kiadós sétákat,kirándulásokat,játékokat.
Szia!
Nekem roti-dobi párosításom van. Már megszoktam ezt a magasságot, és a természetét is. Pont nekem találták ki ezt a párosítást. Ámbár,ha szüleim kijelentenék(Árnyék után),hogy elköltözünk panelba,akkor biztos nem nagytermetű kutyát tartanék, állatkínzás lenne. Valami középtermetűt vennék. Jó, nyilván nem a tökéletes fajta lenne,DE legalább nem kutya nélkül élnék. Szerintem a kiskutyák is ugyanúgy kutyák :)
Szerintem az igazi állatbarát nem tartana nagytermetű kutyát panelben,úgy ahogy nem tartana kertes házban yorkit :)
Én inkább választanék egy kis kutyát,minthogy egyáltalán ne legyen kityám, és nem érdekelne,ki mit mond,mert az a kutya nekem lesz szép, okos,hűséges, nem érdekelnének mások XD
Bár Árnyék magasságát már megszoktam :)
13:03 vok
Jah,még annyit tennék hozzá, hogy általában-még 1x áltamában- a panelosok napi 3x viszik le a kutyát, nem éri sok inger,ezért miko kinnt vannak,hirtelen minden zajos lesz, idegenek mászkálnak,kutyákkal találkozik,autók...és ugatni kezd, erőszakossá válik. Talán ezért is neheztelhetnek rájuk az emberek, mondva: "Már megint kihozták azt az idegtépő vakarékot". Pedig csak egy kis szocializáció kellene,törődés,meg talán kutyaiskola :)
Amúgy én heti 3x járok el(jó időben) 2,5 órás sétákra, azt sajnos a picik nem bírnák :) És a kozmetikusoknál sem hagynék ott hatalmas összegeket, csak azért,hogy utána egy nagy játék alkalmával megint piszkosak legyenek.
Meg őrző-védőzni is jó,nemcsak a kutyának,igazi hobbim lett :)
Az előttem szólótól kérdezném,hogy véleményed szerint itthon is lehet egy kis örző-védő alapgyakorlatot végezni,vagy bízzam inkább szakemberre,a könyvel pedig töröljem ki?:D
Egyébként puszilom a törpe kutyikat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!