Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez most bénulás kezdete? Vagy...

Ez most bénulás kezdete? Vagy mi? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Ez a sztori nem most indult hanem egy hónappal ezelőtt. Pontosan dec. 27-én. Nem írnám le újra a történet előzményeit, csak folytatnám. Az eleje itt található: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2561668-menny..

Szóval mint fentebb is írtam a kérdésben miután jan 8án voltam orvosnál jobban lett pár napra, de hétvégére ismét "lepukkant" így mentünk most már állat klinikára. Azt hittem röntgenezni kell, de azt mondta az orvos, hogy nem nem kell mert nem bénulásos jellegű a dolog. Ezt úgy állapította meg, hogy az asztalon ahogy állt a kutya a két hátsó lábát egyesével kifordította, ő pedig vissza rántotta egyből. Reflex vizsgálat. Kaptunk 3 szurit ott. Írt fel porcerősítő port amit esténként a kajájába kell szórni ezt 8hétig. Kapott egy hétre fájdalom csillapítót amit a szájába kellett délutánonként adnom illetve Milgammát szedett egy hétig 2x1-et. Azt mondta az orvos, ha egy hét múlva sem gyógyul akkor menjek vissza és szteroidokkal kezeli. Semmi gond nem volt már az nap sokkal jobban lett. Az orvos azt mondta, hogy 2 hétig ne terheljem és örökre eltiltotta az ugrálástól és lépcsőzéstől. Ami nem is gond, mert mióta ez fennáll azóta minden lépcsőn ölbe visszük. Ugrálás már más téma. Ugyan előfordult 1x-2x de közel sem annyiszor mint előtte. Azt mondták az a rosszabb mikor valahonnan le ugrik. Ilyen is volt sajnos kb 5x persze ilyenkor leszidtam. Felugrás kicsivel többször volt, de olyankor nem nyomódik a gerince szóval szerintem ezt lehetne neki(de csak az én elméletem) minden esetre sajnos előfordult hogy nem voltunk a szobába és felugrott a fotelba ilyesmik. Nagyon max 10x. (meg pár lépcsőfok mikor megörült de már megtanulta hogy nem szabad szerintem ezt élvezi is hogy cipelem a seggét)

Ma reggel levittem szokás szerint kicsit hülyén ment, de ezt betudtam annak, hogy ráadtam a ruháját. Mivel gyűlöli és előtte is hülyén ment benne nem tűnt fel semmi. Utána fel is kéreckedett ölbe, mert első lába lefagyott és emelgette nekem. Ezért én arra gondoltam fent, hogy a hátsó jobb lába is kicsit elfagyott szegénynek ezért nem használja, már akkor feltűnt, de mivel mennem kellett nem tanúsítottam neki nagyobb figyelmet. Most ahogy haza jöttem fél órája kb szintén észrevettem, hogy talán mégrosszabbul használta. Csináltam nála egy ugyanolyan reflex vizsgálatot mint amit az orvos is, és nem rántotta olyan gyorsan vissza a lábát, de vissza húzta. Mozgatni még tudja, meg használja is. De előbb is láttam, hogy három lábon ugrált pár lépést miután letette mikor ment ki a csengetés miatt.

Szerintetek ez most bénulás előjele, vagy megfázott a gerince/lába? Azért -15 fok nem kispályás és nem engedem szaladgálni se nagyon, mert így sem tartottuk be a 2 hetes időt.

Amit még észrevettem, hogy nagyon sokszor nyújtózkodik. Nem tudom kiegyenesítené magát vagy ilyesmi. A lába ilyenkor lentebb van úgy. Mióta itthon vagyok legalább 5x csinálta.

2012. febr. 1. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Kétlem, hogy itt lenne akár csak egy állatorvos is. Ha klinikán voltál és kezelik, minden kérdésedre ott tudnak választ adni. Bár számomra a láb emelgetése nem ér fel egy röntgen felvétellel.

Akár gerinc, akár más ízületekre.

Talán lassan fog a kutyád javulni.

2012. febr. 1. 15:01
 2/6 Mailerdeamon ***** válasza:

Jó lenne tudni, hogy egyáltalán mi baja van a kutyádnak. A pihenőidőt sajnos sokszor nehéz betartani, pedig döntő fontosságú lehet. Mi kénytelenek vagyunk átmenetileg Contramalt adni az egyik kutyánknak nem csak fájdalomcsillapításra, hanem hogy nyugodtabb is legyen, mert különben a sok ugribugritól kiújul a sérülése.

Amúgy meg azt írod, hogy azt mondta a doki, hogy vigyétek vissza, ha nem javul. Not, ez a teendő.

2012. febr. 1. 15:04
 3/6 A kérdező kommentje:

A klinikán azt mondták, hogy gyakorlatilag a porcaival van probléma. Röntgent én ajánlottam neki, de azt mondta felesleges volna, én hiszek neki mert nagyon szakszerű volt. Most viszont aggódom. A lábemelgetés nekem jónak tűnt, mert akkor tökéletes reflexe volt rögtön vissza húzta a lábát ahogy kifordította így spiccbe most viszont vissza ugyan, de igen lassan és kicsit érdekesen.

Klinikára sajnos nem tudok vele rögtön szaladni, hónap vége van és már így is 15ezer ráment hónap közepén a kutyára. Max 8-10e körül, de még az is egy hét.

Egyébként ha bénulás lenne, akkor nem rögtön lebénul? Mert most még használja a lábát, csak olyan mintha fájna neki vagy én nem tudom. Mancsát megnéztem nem is zavarta, abban nem hiszem, hogy van valami.

2012. febr. 1. 16:41
 4/6 Mailerdeamon ***** válasza:
Fogalmam sincs. Hívd fel a kezelőorvosát, az nem kerül semmibe és kérdezd meg tőle, hogy mit jelent ez és hogy nem-e baj, ha csak később tudod vinni.
2012. febr. 3. 19:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Az, hogy a "porcaival" van probléma, az nem egy betegség leírása. Mi a "probléma " a porcokkal? Az összessel? Vagy csak egy bizonyos lábon? Gyulladás? Kopás? Rendellenesség? Ezer dolog lehet.

A nyújtózkodást nagyon sok kutya csinálja. Az nem betegség jele.

2012. febr. 3. 19:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen sok kutya csinálja, persze ő is. De csak akkor mikor nagyon sokat aludt, feküdt és megnyújtja magát. Most meg folyamatosan. Nekem ez feltűnt.

Porcaival pedig kopás van.

Kezelőorvosát lehet holnap felhívom.

2012. febr. 3. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!