Meddig bírja ki egy kutya a szabadban (elszökött)?
Az a helyzet, hogy pár napja (3) elszökött a kutyám.
Én elmentem otthonról egyik nap, másik nap reggel pedig elkezdte szétrágni a kaput, és ki akart bújni alatta. Beszorult a feje, sírt, a szomszéd meg egy idegen felemelték a kaput, de a kutya nem befele, hanem kifele ment.
Ki szokott menni az utcára, hogyha kifér mellettünk, de csak 2-3 házzal megy arrébb, aztán visszajön, mert nem szökős ennyire. De most már nagyon ideges vagyok 4 napja nincs semmi. Egyébként benti kutya, mert télen félóra kint lét után reszket..Van esély arra, hogy visszajön, hazatalál, meg hogy életben van?
Egyébként kan kutya, és lehet azért szökött el, mert tüzelnek a szukák, nem?
Mindenesetre tettem ki szórólapokat, hátha valaki látta/befogadta. Mit lehet ilyenkor még tenni? Szoktam sétálni a környéken, hívogatni, a csontját csipogtatni (arra mindig jön), de semmi. Nagyanyám már ilyeneket mondd, hogy megfagyott, meg felkötötték stb.. (nagyon kedves nagyanyám van igaz? ...)
21L
Ha van kijelölt hely plakátoknak, oda kiteheted, vagy pl. élelmiszerüzletekben is ki lehet ilyesmit tenni. Mondjuk én lehet kitenném máshova is.
A legfontosabb, hogy az állatvédők tudjanak róla és befogják, ha látják, vagy ha valaki befogja és náluk érdeklődik, tudják, hogy a tiéd.
Ezen kívül nincs más, mint járni a város és környékét... :(
Az már nagyon jó hír, hogyha rákaptak a hirdetésre és ráadásul elvileg látták is. :) Esetleg megkérdezhetnéd a környéken, hogy nem tudják-e ki eteteti, hátha befogadta már, illetve ott is plakátoljatok minél többet, azon a környéken, hogy az állatbarátok (nyilván akadnak, ha etetik), akkor tudjanak róla, hogy gazdás kutyus és nagyon keresik.
Addig pedig marad a bóklászás és keresgélés. Ha beton kerítést nem is tudsz azonnal csináltatni, valamit nem árt kitalálni, hogy ne bírjon kiszökni. Az ivartalanítás egyébként is ajánlott, chipről meg nem is beszélve, bár én úgy gondolom, hogy sajnos ez kicsiny hazánkban még elég gyerekcipőben jár. Nagyon kevesen hajlandóak megnézetni, hogy van e chipje a kutyusnak. :( Esetleg ha otthon is van nyakörv a nyakában, gravíroztathatnátok neki egy bilétát a nevével és a te telefonszámoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!