Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig bírja ki egy kutya a...

Meddig bírja ki egy kutya a szabadban (elszökött)?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy pár napja (3) elszökött a kutyám.

Én elmentem otthonról egyik nap, másik nap reggel pedig elkezdte szétrágni a kaput, és ki akart bújni alatta. Beszorult a feje, sírt, a szomszéd meg egy idegen felemelték a kaput, de a kutya nem befele, hanem kifele ment.

Ki szokott menni az utcára, hogyha kifér mellettünk, de csak 2-3 házzal megy arrébb, aztán visszajön, mert nem szökős ennyire. De most már nagyon ideges vagyok 4 napja nincs semmi. Egyébként benti kutya, mert télen félóra kint lét után reszket..Van esély arra, hogy visszajön, hazatalál, meg hogy életben van?

Egyébként kan kutya, és lehet azért szökött el, mert tüzelnek a szukák, nem?

Mindenesetre tettem ki szórólapokat, hátha valaki látta/befogadta. Mit lehet ilyenkor még tenni? Szoktam sétálni a környéken, hívogatni, a csontját csipogtatni (arra mindig jön), de semmi. Nagyanyám már ilyeneket mondd, hogy megfagyott, meg felkötötték stb.. (nagyon kedves nagyanyám van igaz? ...)

21L

2012. jan. 31. 11:02
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Most mondta egy ismerősöm hogy nem szabad plakátolni, mert 50ezerre megbüntetnek. Most mit csináljak? A honlapokon meghirdetett eltűnés édes kevés..:S
2012. jan. 31. 17:33
 12/21 Mailerdeamon ***** válasza:

Ha van kijelölt hely plakátoknak, oda kiteheted, vagy pl. élelmiszerüzletekben is ki lehet ilyesmit tenni. Mondjuk én lehet kitenném máshova is.

A legfontosabb, hogy az állatvédők tudjanak róla és befogják, ha látják, vagy ha valaki befogja és náluk érdeklődik, tudják, hogy a tiéd.

Ezen kívül nincs más, mint járni a város és környékét... :(

2012. jan. 31. 17:39
 13/21 anonim ***** válasza:
ha van facebook-od oda is kiteheted sokkan megosszák hátha meglesz,3 ismimnek a facebook segítségével lettek meg a kutyái..egy próbát meg ér oda is felrakni..
2012. jan. 31. 18:23
 14/21 anonim ***** válasza:
Bizonyos helyeken nem tilos plakátolni. Nyilván házak/épületek falára ne tegyél, de boltokban megkérdezheted, hogy kirakhatod e ahhoz a pulthoz, ahol fizetés után elpakolnak az emberek, vagy ajtóra. Nálunk a buszmegállóban is lehet a "kutyaól" adott oldalain hirdetni. Én biztos hogy plakátolnék minden lehetséges helyen!! Iskolákban is kirakhatod a környéken...
2012. jan. 31. 19:24
 15/21 A kérdező kommentje:
tegnap ragasztottunk ki szórólapot, hogy eltűnt, a környéken, de .. kaptam 3 értesítést is, hogy teljesen más helyen látták a kutyát. elmentünk, kb. 7 órán keresztül kerestük minden utcát a környéken bejártunk vagy 5x, de semmi. pénteken tűnt el ugyebár, és szombaton már ott látták. (több, mint 10 km-t tett meg egy nap alatt). sajnos aki hívott, tegnap nem látta egyáltalán csak az előző napokban. de ma is megyünk arra megnézni sokat, szólongatjuk, szórólapozunk arra is, nyomtatok ki fényképet, és megkérdezem minden embertől hátha valaki látta. egyébként valaki állítólag eteti, szóval remélem hogy befogta/befogadta, mert amilyen hideg van és jön a hó, szegénykém nem bírná ki. a kutyásoknak is tegnap szóltam ,hogy ha látnák, akkor értesítsenek, remélem valaki megtalálja:( és betonkerítést fogok csináltatni, ivartalanítani fogom, chippel együtt..nehogy mégegyszer ilyen előforduljon..már ha előkerül:(
2012. febr. 2. 09:52
 16/21 anonim ***** válasza:
ha állítólag valaki etetti akkor térjetek oda többször, esetleg a környéken élőket kérjétek meg hogy csalja be és hivjanak
2012. febr. 2. 10:21
 17/21 anonim ***** válasza:

Az már nagyon jó hír, hogyha rákaptak a hirdetésre és ráadásul elvileg látták is. :) Esetleg megkérdezhetnéd a környéken, hogy nem tudják-e ki eteteti, hátha befogadta már, illetve ott is plakátoljatok minél többet, azon a környéken, hogy az állatbarátok (nyilván akadnak, ha etetik), akkor tudjanak róla, hogy gazdás kutyus és nagyon keresik.

Addig pedig marad a bóklászás és keresgélés. Ha beton kerítést nem is tudsz azonnal csináltatni, valamit nem árt kitalálni, hogy ne bírjon kiszökni. Az ivartalanítás egyébként is ajánlott, chipről meg nem is beszélve, bár én úgy gondolom, hogy sajnos ez kicsiny hazánkban még elég gyerekcipőben jár. Nagyon kevesen hajlandóak megnézetni, hogy van e chipje a kutyusnak. :( Esetleg ha otthon is van nyakörv a nyakában, gravíroztathatnátok neki egy bilétát a nevével és a te telefonszámoddal.

2012. febr. 2. 11:44
 18/21 A kérdező kommentje:
MEGTALÁLTUK.. 2 cig..illetve színes bőrűvel volt, és ahogy meglátott, ült is befele a kocsiba és a kb. félórás utat végig sírta.. szeretett az "új" gazdáival lenni valószínűleg..na mindegy legalább megvan:) most majd irány az állatorvos chip-ért, majd bilétakészítés, plusz ivartalanítás:D muszáj..
2012. febr. 2. 20:17
 19/21 anonim ***** válasza:
jaj de jó!!!! vigyázzatok egymásra :)
2012. febr. 2. 20:35
 20/21 anonim ***** válasza:
sok sikert vigyázzatok egymásra :)
2012. febr. 2. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!