Melyiket válasszam? Bolognese ; yorkie és ti is mondhattok :D
bolognese ; yorkie ; ti is mondhattok ...
Körülmények:
1. kutyás lenne legyen okos :D jól kijöjjön macskákkal és nagy kutyákkal is és ezek a fajták milyen természetűek és különleges ápololást igényelnek-e??? előre is köszi
Nekem hosszúszőrű törpetacskóm van.
Gyönyörű a szőre és kevés ápolást igényel, kozmetikába nem is kell hordani, mert csak a talpszőrét kell vágni, azt te is meg tudod csinálni, nem nehéz.
Ha kicsi kora óta macskához szokatod,nem lesz baj vele.
És nagyon okos, könnyen tanul, és kant ajánlok, mert barátságosabb az emberekkel.
Yorkit nem szeretem én sem,szomszédban van 2 is. Azok nagyon buták és nehezen tanulnak. És állandóan nekimennek mindenkinek, cibálják a nadrágokat. Nem mind olyan, de én nem nagyon találkoztam még normális Yorkival.
Bolognese meg talán azért nem jó,mert sok törődést igényel a szőre. De temperamentumra nem ismerem,az nincs a környezetemben.
Úgy látom, midenképpen valami kistermetűre gondolsz... Itt vannak az én nagy kedvenceim:
Westie, nekem ő nagy kedvencem. Aranyos, jófej, van külön személyisége, önálló, de mégis barátságos és szeretetreméltó.
Én egy Sussex spániel mellett nőttem föl, és életem legszebb évei voltak. Ezek a kutyák nyugodtak, végtelenül barátságosak, lakásban nagyon jól tarthatóak, kutyákkal-cicákkal barátságosak. A szőre ápolásán kívül és az évenkénti fürdésen kívül nem kell velük bajlódni. Én ezt ajánlom maximálisan, nekünk bejött, azóta is ő(marad) életem legszebb és legjobb kutyája. 13 éves korában hagyott itt minket.
Basset Hound. Egy kicsit önállóbb kutya, megvan mindenről a saját véleménye, de türelmes, és nyugodt. Húgoméknak ilyen van, a két - és négyéves gyerekek nap mint nap rajta ugrálnak, és az, mint egy lábtörlő, tűri, és még örül is neki, pedig fiatal, csak két éves.
Tacskók. Én konkrétan a hosszú szőrű változatot szeretem jobban, dehát ízlések és pofonok. Lakásban nyugodtak, társaságkedvelőek. Végtelenül kíváncsiak, jópofák, van saját kis személyiségük.
Ausztrál selyemszőrű terrier. Éber, aktív és nagyon-nagyon játékos. Kiválóan tartható bent, selymes bundáját naponta kell fésülni. Nagyon szép kutyus, hasonló, mint a Yorkshire terrier.
Bichon frisé. Kifejezetten alkalmas első kutyásoknak, kedves, nyugodt, jópofa. Szőrét naponta ápolni kell. Szereti a társaságot, imád játszani. Szerintem remek családi kutya lenne.
Cavalier King Chamrles spániel. Vidám, játékos fajta, elkötelezett és odaadóan szereti a családot. Alkalmas első-kutyás gazdiknak. Türelmes, okos.
Mopsz. Független, néha makacs, emellett erős és határozott kutya. Kedves, hűgéges, játékos társ. Éber, szereti a társaságot.
Boston terrier. Egyáltalán nem terrierre jellemző módon inkább az emberekkel tölti idejét. Érzékeny, megfontolt, barátságos, szeretetre méltó. Mozgásigényét tekintve a napi sétán kívül nincs szüksége sok mozgásra.
Hirtelen ezekre gondoltam. Bármelyiket választod, nagyszerű társak leszek egy életen át.Mindenképpen jól jársz bármelyikkel, hiszen ezek mind családi kutyák. Sok sikert a választáshoz!
Tegnapi 22:38-asnak:
Hetente fürdetni? Minek? Ezzel hosszútávon iszonyatosan tönkrevágod a kutya bőrét... !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!