Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok?

Milyen kutyát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Nem első kutya, szóval már azért van tapasztalatom.

Egy energikus kutyust keresek. Naponta 4órát tudnám sétáltatni kb. Hétvégenként túrákra vinném. Közepes vagy Nagy termetű legyen. Agilityt verseny szinten szeretném majd űzni vele, szóval olyan kéne amelyik gyorsan mozog:)

Remélem ennyi elég, ha nem még kérdezzetek!

2012. jan. 30. 20:23
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Manapság a border collie sajnos nagyon divatkutya lett, vagy legalábbis kezd az lenni. Ettől függetlenül neked kifejezetten jó lenne. Ami nekem tetszik nagyon az a puli, igaz nem olyan hatalmas termetű, de energikus, alkalmas agilityre és nekem valahogy nagyon bejön mikor ilyen:

[link]

Elég egyedi :)

Ezen kívül: német vizsla, magyar vizsla, boxer, belga valamint holland juhász, amit még én is mondanék.

2012. jan. 31. 08:25
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Tudok neked ajánlani egy fajtát, amire büszkék lehetünk, mert rengeteg világgyőztessel, vagy dobogóssal rendelkezünk komoly versenyeken is! Ez a mudi. Finnországban több kennel van, lengyel, holland, francia, amerikai versenyzőink is vannak. Erről a netboard.hu SPORT - Mudi fórumon érdeklődhetsz. A leginkább sportra szelektáló kennel az Irhaberki, de ennél a fajtánál nincs különválva szerencsére munka- és show vonal.
2012. jan. 31. 08:57
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az utolsónak, nemrég egy kutyás magazinban is írtak erről cikket és véletlenül a cikk íróját is ismerem, a rendőrség kutyakiképző központjában egy találkozón beszélgettünk erről.

A border egy nagyon értelmes kutyafajta, de semmivel sem értelmesebb, mint a mudi, sőt, a mudi gyakran "veri" még a bordert is ha intelligenciáról van szó.

De azt hozzá kell tennem, hogy minél értelmesebb egy kutya, annál nagyobb feladat a nevelése!

Ha elmész egy kutyaiskolába, a goldenek, az NJk,a borderek és a mudik tuti, hogy a legh.lyébb kutyának fognak tűnni.

Virgoncak, kezelhetetlenek, mintha nem tudnának koncentrálni, nem csinálják a feladatot, sivítoznak,...

Na ez nem azért van, mert defektes a kutya, hanem béna a gazdi.

(És általában a szülők csak kikísérik a 12 éves kisgazdit, aki meg dühöng magában, hogy miért nem megy ennek a h.lye kutyának az ülés - közben ő nem képes normálisan tanítani mert mondjuk könyörgő a hangsúlya vagy 50x ismétli a parancsot stb...)

Határozott, következetes nevelés mellett viszont mondanom sem kell, zseniális kutyák lesznek!:)

(a hollandos voltam)

2012. jan. 31. 11:27
 34/40 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztaltam, hogy a mudi nem annyira felhúzott verkli, mint a border, csak akkor pörög, mikor munka van. De akkor nagyon, és kifáraszthatatlan! Nem olyan ugatós, mint a pumi és a puli, és egygazdás, nem engedelmeskedik bárkinek, mint a golden vagy border. Az aussie szintén egygazdás, de nagyon drága fajta, és sajnos ott is egyre jobban szépválik a show és munka vonal. Bár a magyar állomány egész jó. A mudiban (sajnos) még a törzskönyves, kiváló egyed is olcsó, méltatlanul elhanyagolt a fajta. Külföldön sokkal elismertebb, nálunk simán lekorcsozzák, vagy néznek, még sose hallották a fajta nevét.

A Dunamenti Sáros kennel tulajdonosa, egy fiatal hölgy mesélte nekem, hogy Hollandiában meglepően sokan ismerték a mudit. Bár ott a kutyatartási kultúra is más, még a bankba is be lehet vinni. Nála amúgy pont vannak kölykök, gyönyörűek! Az apát láttam személyesen is, nagyon szép, temperamentumos kutya, juhásznál nevelkedett, lovakat terelt, oda azért kell bátorság, gyorsaság. Ez egy friss kép róla:

[link]

Az anyuka is szép, Cinka a neve, a tenyészet honlapján vannak képek róla is.

2012. jan. 31. 13:33
 35/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A mudi a leírtak alapján nagyon tetszik. Szint úgy a Holland juhász is.

De persze az összes leírt fajta után érdeklődöm, tenyésztőkkel beszélek stb.

Még egyszer, köszönöm:)

2012. jan. 31. 14:57
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

Valaki írta a kelpiet szerintem azt is nézd meg, nem divatkutya és nagyon szuper fajta.

Nekem aussiem van és ahol tereltünk voltak kelpiek, hihetetlen munkabírású és (szerintem) nagyon szépek ők is.

2012. jan. 31. 15:15
 37/40 A kérdező kommentje:
Persze, az után is érdeklődöm:)!
2012. jan. 31. 15:18
 38/40 anonim ***** válasza:

A mudiról itt van egy jó leírás:

www.mudimento.hu/mudirol.html

(amúgy a közvetítettek közt két törzskönyves mudi is van, Kókusz nagyon aktív, eleven szuka, a tenyésztője pont ezért kénytelen megválni tőle, nem tudja megadni neki azt a sok foglalkozást, amit igényel).

2012. jan. 31. 17:48
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
én a magyar vizslát vagy a kelpie-t mondanám :)
2012. jan. 31. 18:56
 40/40 anonim ***** válasza:
border colli
2012. febr. 27. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!