Milyen kutyát ajánlotok?
Nem első kutya, szóval már azért van tapasztalatom.
Egy energikus kutyust keresek. Naponta 4órát tudnám sétáltatni kb. Hétvégenként túrákra vinném. Közepes vagy Nagy termetű legyen. Agilityt verseny szinten szeretném majd űzni vele, szóval olyan kéne amelyik gyorsan mozog:)
Remélem ennyi elég, ha nem még kérdezzetek!
Az uszkár nem annyira tetszik!
A whippet meg lehet nem bírná annyira a sok sétát, sportot stb-t.
Már tényleg sok közül kell választanom.
Idáig ezek amik tetszenek belsőleg:
Border Collie, Aussie, Holland Juhász(?), Angol szetter, Német vizsla, Boxer.
A "boxeres" vagyok.
Sok sikert a választáshoz, leljétek örömötöket a leendő kutyussal a sok együtt töltött időben! :)
Én ezt a Border Collie kennelt ajánlom neked :
A holland juhásznak valamivel kevesebb a mozgásigénye a borderénél talán, de egyede válogatja...
Az én kutyám pl. volt, hogy nyár közepén reggel 9- délután 4-ig folyamatosan rohant a bringám mellett, hiába mentem haza, ő jött tovább velem, úgyhogy néha megálltam patakoknál (szerencsére sok van a környéken) hogy nehogy hőgutát kapjon...
Szóval bírja a strapát:)
De a nagy dögléseket sem veti meg...
És fajtajelleg, hogy iszonyú ragaszkodó!
Volt egy holland juhász a rendőrségnél, egyszerűen nem lehetett megnevelni.
Senkire nem hallgatott!
Valamiért egy rendőr mégis nagyon megszerette, és meggyőzte a feletteseit, hogy hazavihesse magával és otthon foglalkozhasson a kutyával.
A kutya elfogadta őt gazdájának, és olyan megbízható elfogókutya lett, hogy díjat díjra halmozott:)
A rendőr az első éles bevetésükön meghalt.
Az a kutya pedig soha többet nem volt hajlandó senkinek sem engedelmeskedni.
(Ez a viselkedés általában minden hollandra jellemző - az enyém is csak rám hallgat.)
Nem sok példány van belőle az országban, most kezd divatba jönni, de nem egyszerű hozzájutni...
bocsi még a hollandnál lehagytam:
más emberrel alapjáraton nem agresszív (nem is nagyon figyel más emberekre, nem szereti, ha idegenek simogatják, de eltűri), de általában a német és a belga juhásznál agresszívabban véd, ha arról van szó.
(Ezért nem olyan elterjedt, mert hollandoknak inkább a "keményebb" bevetéseken látják hasznukat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!