Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok?

Milyen kutyát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Nem első kutya, szóval már azért van tapasztalatom.

Egy energikus kutyust keresek. Naponta 4órát tudnám sétáltatni kb. Hétvégenként túrákra vinném. Közepes vagy Nagy termetű legyen. Agilityt verseny szinten szeretném majd űzni vele, szóval olyan kéne amelyik gyorsan mozog:)

Remélem ennyi elég, ha nem még kérdezzetek!

2012. jan. 30. 20:23
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

A felsorolt fajtákkal egyetértek, de ott van még a német juhász, a holland juhász, de pár kivételtől eltekintve (gerinc merevség, lábrövidség, esetleg túl nagy testtömeg) szinte minden kutya megfelel az elvárásaidnak.:)

Csupán vannak az agilityben "bevált" fajták...

De az nem véletlen, hogy a rendőrségtől a kommandósokon át a katonaságig mindenhol a német juhászt és a belga juhászt (meg elfogókutyának a holland juhászt) preferálják;)

és ott azért tudni kell a kutyáknak...

amúgy meglep, hogy senki nem említette a goldent...

(nekem holland juhászom van, iszonyú értelmes és engedelmes kutya.)

2012. jan. 30. 20:41
 12/40 anonim ***** válasza:
jó választás :) nincs sok kennel de azok jók, a kutyák szűrve vannak, szépek. Idén két kennelben is lesz alom.
2012. jan. 30. 20:43
 13/40 A kérdező kommentje:

Nagyon szép kutyád lehet. A Holland juhász az az:).

Egyébként a Német juhászon én is gondolkodtam, csak már ismerősöktől hallottam hogy gerinc problémái voltak, pedig tenyésztőtől vették.

2012. jan. 30. 20:44
 14/40 anonim ***** válasza:
nekem aussiem van... bár csak hobby szinten de én is agilityzek vele, nagyon ügyes.
2012. jan. 30. 20:48
 15/40 anonim ***** válasza:

Ha elég következetes vagy a kutyával, és már van ezek szerint tapasztalatod is, akkor a boxer is jó lehet ilyen életmódra, de ő vele nem annyira könnyű, nem olyan kezesbárány.

Vele is tökéletesen megvalósítható, gyorsak tudnak lenni a boxerek is, nem kicsit, de küzdősebb fajta, ami talán színesít a dolgon, ha esetleg erre vágysz. :)

2012. jan. 30. 20:53
 16/40 anonim ***** válasza:

Köszönöm a holland juhim nevében is:D

Igen sajnos beüthet a diszplázia, de csak jó szemmel kell választani...

ne legyen nagyon mélyen a fara, és ennyi...

meg nem a méret ám a lényeg, a kommandósok is inkább a kisebb kutyákat alkalmazzák...

a belgával viszont diszplázia gondok sem szoktak lenni...

de nem akarlak ezekre rábeszélni, csak ne legyen már olyan könnyű a választás!;)

2012. jan. 30. 20:54
 17/40 anonim ***** válasza:

A malinois is belga juhász. :)

A német juhász is persze jó, de ott is csak a munka vonal. Kiakasztó, mikor pár hónapos kölyöknek már remegnek a hátsó lábai egy futás után és felkelni is alig tud. Bocs az OFF-ért.

2012. jan. 30. 20:58
 18/40 A kérdező kommentje:

Jajj, már túl sok közül kell választanom:).

Köszönöm a válaszokat!

A Boxert is megtudnám nevelni szerintem, mivel az előző kutyám Rottweiler volt.

A Holland juhásznak mekkora a mozgás igénye egyébként?

2012. jan. 30. 21:04
 19/40 Hovarju ***** válasza:
Mit szólnál a whipethez? vagy ha nagyobbat akarsz, Óriás uszkár? esetleg vizsla?
2012. jan. 30. 21:06
 20/40 Hovarju ***** válasza:
ír szetter, angol szetter, gordon szetter?
2012. jan. 30. 21:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!