Ágnes Lengyel kérdése:
Vettem egy yorki kutyát és és megbetegedett de adásvételi szerződésünk nincs és a gazdálya azt mondta öt nem terheli a felelöség mert semmi baja nem volt. Most mit tudok tenn?
Figyelt kérdés
2012. jan. 30. 13:51
21/31 A kérdező kommentje:
igen van rendesen kaki.
2012. jan. 30. 14:39
22/31 anonim válasza:
akkor még csak nem is egy szimpla székrekedés (ami szintén orvosi segítséget igényel). lehet nagyon komoly is a baj (ez meg sos orvost jelent). szerintem lépj ki a GYIK-ből és azonnal vidd el orvoshoz!
23/31 A kérdező kommentje:
viszem már kaptam időpontot.
2012. jan. 30. 14:50
24/31 A kérdező kommentje:
és még azt szeretném kérdezni.hogy hány nap az mig tudok pénzt visszakérni.mert nem szeretném ennyibe hagyni tanuljon belőle.persze én nem mondok le a kis kutyáról.
2012. jan. 30. 14:53
25/31 anonim válasza:
ezt leírtam...60 nap a Ptk szerint
de ez nem örökletes probléma szerintem így erre nincs szavatosság
26/31 anonim válasza:
Ha nem mondasz le a kutyusról akkor pénzt se kapsz vissza. Maximum visszavásárolja a kutyát. Bár az elmondottak alapján abból se fogsz egy fillért se látni
27/31 anonim válasza:
Miért kéne visszavennie? Vagy miért kéne visszaadnia a pénzt? Van adásvételni? Nincs. Akkor mi bizonyítja, h az övé volt a kutya és mi bizonyítja, h te adtál érte akár egy lyukas garast is?
Ebben a szituban te voltál a felelőtlen.
28/31 anonim válasza:
Szégyen nem szégyen anno én is adtam el törzskönyv nélküli kutyusokat. Így nem írtunk szerződést sem. Az egyik hölgy 1 hét után szólt, hogy allergiás lett a kutyusra. És hogy nem vásárolnám e vissza. És én szó nélkül visszavettem. Bele is betegedtem volna, ha rossz kezekbe kerül a kutyus. Mióta pedig hivatalosan csinálom a tenyésztést akkor is elszoktam mondani, hogy ha olyan körülmények közé kerül, hogy meg kell válnia a kutyustól én visszaveszem. Nem tudnék élni a tudattal hogy az egyik "gyerekem" rossz kezek közé kerülne.
29/31 anonim válasza:
32%
persze, régen ez így ment és jól is működött: valakinek volt egy szép, fajtatiszta kutyája, keresett egy hozzá hasonló hobbi kutyatartót azonos fajtával, fedeztették, a kan kutyás általában kölyköt kapott, a őstény gazdija meg modarált áron, szerződés nélkül kínálta kutyusokat. ez egy egészséges és jó, köztes állapot, ma már nagyon nehéz ilyet találni, mert egész "iparág" fejlődött ki a kutyaszaporításra. :(
30/31 anonim válasza:
Soha nem is értettem, hogy tud valaki pici kutyákat kínozni, és embertelen körülmények között tartani. Az ilyen szaporítókat teljes mértékbe elítélem. Ha hónap végére csak 1500 Ft-om marad akkor sem kérdéses, hogy a kutyák vagy én egyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!