Vettem egy yorki kutyát és és megbetegedett de adásvételi szerződésünk nincs és a gazdálya azt mondta öt nem terheli a felelöség mert semmi baja nem volt. Most mit tudok tenn?
Verheted a fejed a a falba.
Gondolom műszaki cikket sem számla, garancia nélkül vásárolsz. Akkor egy kutyát miért?
pontosan mit értesz az alatt, hogy megbetegedett?
netán megy a hasa?
véres is a széklete?
szaporítótól vettél kutyát, ez van, legyen ez a tanulópénz.
a kutyádat pedig AZONNAL vidd el orvoshoz, mert napokon belül fog meghalni, ha ez Parvo - amire én tippelek.
(akár másnapra, nem viccelek.)
mi a baja? örökletes probléma, szervi gond stb vagy fertőzés? ha fertőzés akkor tényleg nem terheli felelősség (kivétel ha bizonyítottan ott fertőződött meg az eladónál)ha örökletes akkor elviekben ha van bizonyítékod az adás-vételről akkor a Ptk állat szavatossági rendelkezései a mérvadóak... tehát 60 napod van a megvételtől számolva jelezni a problémát. ha a hiba rejtett akkor annak felfedezésétől számolva további 60 nap de mindez csak akkor ha bizonyítani tudod azt, hogy tőle vetted a kutyát.
Mivel nincs szerződés max ügyvédi úton tudod behajtani a jogaidat... szóval erre nem sok esélyed van szerintem mert a perköltség stb elég drága és időigényes lenne... szóval ezt népiesen szólva megszívtad...
Ezért kellett volna keverék kutyát szerezni ingyen.
Így jártál.
Így jár az, aki olcsón akar állatot venni. Így jártál, vidd állatorvosohz és fizesd ki a többszörösét annak, amit tenyésztőtől, szerződéssel, törzskönyvvel töredékért megvettél volna.
Műszaki cikket és ékszert sem árulnak aprópénzért, hacsak az nem hibás, vagy hamis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!