Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyatenyésztésből meg...

A kutyatenyésztésből meg lehet élni?

Figyelt kérdés
LEHURROGÓKNAK: nem azért szeretnék kutyát tenyészteni, hogy pénzt keressek rajtuk, hanem tudni szeretném, hogy mikor foghatnék bele, mennyi pénzt kéne összegyűjtenem, és megtérülne-e. Ha csinálnám, csakis lelkiismertesen szeretném, mindent megadnék a kutyáknak, ott lennék velük. Viszont sajnos nem vagyok jó anyagi körülmények között, így dolgoznom muszáj lenne, és attól félek, munka mellett nem tudnám 100 %-osan csinálni, akkor pedig inkább el sem kezdeném. Természetesen a szükséges tanfolyamokat elvégezném, szakirodalmat már most olvasom, illetve fizetnék tenyésztőnek, hogy ott lehessek mellette, láthassam, hogy csinálja. Tudom, hogy rengeteg költséggel járna, orvosi vizsgálatok, drága ételek, megfelelő hely stb. Mennyire lehet munka mellett csinálni, ha pedig főállásban csinálja az ember, mennyire lehet megélni belőle? Előre is köszi.

2012. jan. 28. 18:57
1 2 3 4 5
 31/42 Akiteki ***** válasza:
100%

Ez teljesen így van. Egy rakat emberrel találkoztam, aki eltökélte, hogy ő kutyát fog tenyészteni. Jobbik esetben csak leszokott róla egy alom után, rosszabbik esetben gyártotta sorra értelmetlenül a kölyköket.

A tenyésztő úgy születik, hogy valaki szerelmes egy fajtába és meg akarja mutatni a világnak, hogy ő micsoda szépséges példányokat tud majd csinálni. Ehhez viszont édeskevés, hogy van egy jó szukád.

2012. jan. 29. 15:47
 32/42 anonim ***** válasza:
Nekem leginkább az a problémám a kérdéssel, hogy azt tükrözi, az illetőnek semmi fogalma nincs a kutyás világról. Akkor meg mégis mi alapján gondolja, hogy ő tenyészteni akar?
2012. jan. 29. 16:07
 33/42 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó: senki nem kérdezte a véleményed, információt akartam, amit szerencsére sok kedves válaszolótól megkaptam. Te egész egyszerűen fennhordod az orrod, lehordod az embert, ha valami iránt érdeklődik. Gondolom, te kutyával a kezedben születtél, és kívülről fújtál mindent, ami ezzel kapcsolatos. Nem értem, mi a probléma azzal, ha valaki érdeklődik, szeretne valamiről többet megtudni, ami érdekli. Az ilyen emberek, mint te elkeserítik az embert, elveszik a kedvét mindentől. Ne itt szívd az energiát kérlek:D
2012. jan. 29. 17:06
 34/42 Akiteki ***** válasza:
Nem ismerem a válaszolót (vagy legalábbis nem tudom, hogy ismerem-e), de pont itt a lényeg: nem úgy születik senki, hogy mindent tud. De előbb mindent megtanul, és ha úgy alakul, hogy többet tud az adott fajtáról, mit imád, akkor esetleg tenyészteni is szeretné. Ez a dolgok menete.
2012. jan. 29. 17:44
 35/42 anonim ***** válasza:
nem hordom fenn az orrom, nem is kutyás családba születtem, csak próbáltam rávilágítani a tényre, hogy maga a kérdés értelmetlen. ha annyira nem vagy otthon a tenyésztésben, hogy még csak azt sem tudod, hogy mivel jár, akkor miből gondolod, hogy ezt akarod csinálni?
2012. jan. 29. 17:51
 36/42 A kérdező kommentje:
Épp ez az, hogy szeretném megismerni, hogy mivel jár, és ha ezt tudom vállalni, akkor szeretném csinálni. Régóta felvetődött bennem, de ha nem lenne rá elég időm, pénzem, kedvem stb, akkor nyilván nem állnék neki. Nagyon furcsa a gondolkodásod, nézzünk egy egyszerű példát: sosem ettél még csokipudingot, de felvetődik benned, mi lenne ha megkóstolnád, érdekelne az íze stb., előtte pedig megkérdezed ismerőseidet, hogy nekik mi a véleményük a csokipudingról. Szerintem nem fognak lecseszni, hogy miért szeretnél enni, ha azt sem tudod, milyen az íze... Remélem, értesz.
2012. jan. 29. 18:22
 37/42 anonim ***** válasza:

Nem, te nem értesz meg. Ahogy Akiteki is mondta, erre nem lehet felkészülni. Sőt, tervezni se. Ez csak úgy megtörténik veled, mert rájössz, hogy van egy remek szukád, akitől érdemes lenne egy almot lehozni, a fajta érdekében. De ezt se lehet előre megtervezni, majd ha lesz egy kutyád, akkor kiderül, hogy hogy is kéne.

A példád pedig a lehető legrosszabb :) Én utálom a csokipudingot, akkor most közöljem veled, hogy meg ne kóstold, mert az de rossz?

2012. jan. 29. 19:40
 38/42 anonim ***** válasza:
Egyébként ha pedig ketten, tenyésztők (mert Akiteki is az, nem is akármilyen) szajkózzuk neked, akinek fogalmad nincs a tenyésztésről, ugyanazt, akkor talán nem nekem fura a gondolkodásom... :)
2012. jan. 29. 19:44
 39/42 Akiteki ***** válasza:
100%

Te is utálod a csokipudingot? Én is!:))

Hogy maradjunk a példánál: Te most nem arról beszélsz, hogy megkóstolod, hanem hogy főzni akarod, holott még az ízét sem ismered.

Tegyük fel, hogy sosem ettél még csokipudingot. Veszel egyet (vagy egy kutyát). Aztán vagy ízlik, vagy nem.

Ha ízlik, akkor megnézed a többi csokipudingot, vajon melyik a legjobb. És Te még annál is jobbat akarsz főzni.

De amíg az ízét sem tudod és nem is rajongasz érte, nem fogsz tudni főzni, hiába határozod el.

2012. jan. 29. 20:46
 40/42 anonim ***** válasza:
ez csillagos ötös hasonlat, gratula :))))))))
2012. jan. 29. 21:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!