A kutyatenyésztésből meg lehet élni?
Ez teljesen így van. Egy rakat emberrel találkoztam, aki eltökélte, hogy ő kutyát fog tenyészteni. Jobbik esetben csak leszokott róla egy alom után, rosszabbik esetben gyártotta sorra értelmetlenül a kölyköket.
A tenyésztő úgy születik, hogy valaki szerelmes egy fajtába és meg akarja mutatni a világnak, hogy ő micsoda szépséges példányokat tud majd csinálni. Ehhez viszont édeskevés, hogy van egy jó szukád.
Nem, te nem értesz meg. Ahogy Akiteki is mondta, erre nem lehet felkészülni. Sőt, tervezni se. Ez csak úgy megtörténik veled, mert rájössz, hogy van egy remek szukád, akitől érdemes lenne egy almot lehozni, a fajta érdekében. De ezt se lehet előre megtervezni, majd ha lesz egy kutyád, akkor kiderül, hogy hogy is kéne.
A példád pedig a lehető legrosszabb :) Én utálom a csokipudingot, akkor most közöljem veled, hogy meg ne kóstold, mert az de rossz?
Te is utálod a csokipudingot? Én is!:))
Hogy maradjunk a példánál: Te most nem arról beszélsz, hogy megkóstolod, hanem hogy főzni akarod, holott még az ízét sem ismered.
Tegyük fel, hogy sosem ettél még csokipudingot. Veszel egyet (vagy egy kutyát). Aztán vagy ízlik, vagy nem.
Ha ízlik, akkor megnézed a többi csokipudingot, vajon melyik a legjobb. És Te még annál is jobbat akarsz főzni.
De amíg az ízét sem tudod és nem is rajongasz érte, nem fogsz tudni főzni, hiába határozod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!