Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyatenyésztésből meg...

A kutyatenyésztésből meg lehet élni?

Figyelt kérdés
LEHURROGÓKNAK: nem azért szeretnék kutyát tenyészteni, hogy pénzt keressek rajtuk, hanem tudni szeretném, hogy mikor foghatnék bele, mennyi pénzt kéne összegyűjtenem, és megtérülne-e. Ha csinálnám, csakis lelkiismertesen szeretném, mindent megadnék a kutyáknak, ott lennék velük. Viszont sajnos nem vagyok jó anyagi körülmények között, így dolgoznom muszáj lenne, és attól félek, munka mellett nem tudnám 100 %-osan csinálni, akkor pedig inkább el sem kezdeném. Természetesen a szükséges tanfolyamokat elvégezném, szakirodalmat már most olvasom, illetve fizetnék tenyésztőnek, hogy ott lehessek mellette, láthassam, hogy csinálja. Tudom, hogy rengeteg költséggel járna, orvosi vizsgálatok, drága ételek, megfelelő hely stb. Mennyire lehet munka mellett csinálni, ha pedig főállásban csinálja az ember, mennyire lehet megélni belőle? Előre is köszi.

2012. jan. 28. 18:57
1 2 3 4 5
 11/42 Akiteki ***** válasza:

Mailerdaemon: Sajnos nem tudlak megcáfolni. Minden szavad igaz.

Én csak akkor vállaltam kutyát, mikor biztos volt, hogy itthon dolgozom és az időm nagy részét vele tudom tölteni. Most meg már esélyem sem lenne elmenni napi 8 órában valahova, mert nem tudnám a kutyáimat egész napra itthon hagyni. Mindig van velük itthon valaki. Én speciel könyvelésből tartom el őket. Olvasd el ezt: [link]

És még add hozzá, hogy az évi 1, ha esetleg össze tudom szedni a pénzt, akkor 2 alom mellett még a többi kutyát is el kell tartani.Inkább nem számolom ki, mennyibe kerül ez a hobby.

2012. jan. 28. 19:24
 12/42 anonim ***** válasza:
Ha a hétvégéket a kutyával tudod tölteni, napi 2-3 órád lesz rá, lesz időd kiállításra, vizsgákra vinni őt, ha fedezésre kerül sor, pár napod és ha kell, orvoshoz tudod vinni, az már jó. Inkább idegrendszer kell a sok ostoba gazdi jelölt miatt.
2012. jan. 28. 19:28
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

az éves szabadságokat időzíteni a kiállítási szezonra vagy az alom születésére, nincs nyaralás vagy ha van akkor kiállításnak van álcázva.

Én reggel 6 kor kelek, takarítom a kenneleket, kirakom a kutyákat a kifutóba. du 4 kor hazaérek, megint takarítok, ha van időm labdázok a kutyákkal vagy kiviszek 1-2 kutyát sétálni utána kaja készítés és alvás.

Ha alom van akkor néha bevetem a beteg szabi trükköt ha arra van szükség, olyankor nincs ám alvás :)

Néha munkából is ebédszünet helyett haza szoktam szaladni.

Szerintem a legjobb az ha saját vállalkozása van az embernek és ő osztja be az idejét..

Anyagilag egy csőd ha az ember komolyan csinálja... pillanatok alatt tűnik el a fizu, tápra, orvosra, nevezési díjra, utazásra. A legjobb pedig ha az embernek "jó akarója" is van mert az rá küldheti az APEH-ot... szóval mindenről jó ha van számla, feljegyzés, könyvelés mert nagyon meglehet szívni... (nekem egyszer 1 évig volt a nyakamon az APEH...szerencsére minden szépen papírozva volt)

Ja és hó végén mikor nincs pénz akkor tuti beteg lesz valamelyik kutya

2012. jan. 28. 19:32
 14/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, Akiteki linkje különösen hasznos volt. Sok év, amíg belekezdhetek, de legalább tisztában vagyok a tényekkel.
2012. jan. 28. 19:34
 15/42 Akiteki ***** válasza:
Ne is mondd, nekem folyószámlám van az állatorvosnál. Amikor van pénzem, otthagyok többet, mikor meg nincs, akkor adós maradok. Szerencsénkre (most ezt lekopogom) betegség nem szokott beütni, de az oltások, féreghatjás, spot-on, ivartalanítások, megint egy vagyont visznek el.
2012. jan. 28. 19:45
 16/42 anonim ***** válasza:
ugyanígy vagyok a dokimmal :) pl most jártam úgy, hogy a 4 éves kutya elkezdett minden előzmény nélkül vakarózni, kiderítettük, hogy allergia és 63 ezer forintért teljes paneles allergia vizsgálat majd ezek után 12 ezer forint gabonamentes tápra... most a következő fizuig hitelből élek :( és februárban FEHOVA CACIB plusz Klub vacsora, évkönyv, tagdíj...rosszul kezdődik ez az év...
2012. jan. 28. 19:54
 17/42 Akiteki ***** válasza:
A februári kiállítást lazán kihagyom, a bírólista sem tetszik, azon kívül ebben a hülye időben hárman is nekiálltak vedleni. És most a változatosság kedvéért kutyámmal nem megyek orvoshoz, a fiam beteg. Na az sem semmi a gyógyszer. Tegnap a klubvacsorát is kihagytam, majd odaadják máskor a serleget. Inkább gyűjtögetek a wds-re.
2012. jan. 28. 20:20
 18/42 Mailerdeamon ***** válasza:
Akiteki nálad vannak néha almok? Még nem számoltad még ki, hogy mennyit költesz egy kiskutyára (plusz ugye a szukára), amíg el nem viszik? Érdekelne, bár csak kíváncsiságból.
2012. jan. 28. 20:36
 19/42 anonim ***** válasza:

nekünk mázlink van, szuper bíróink lesznek :) én se hittem volna, hogy a MEOE ilyet is tud!

Az a baj, hogy imádom a klubvacsit, nagyon szoktam várni, szuper a hangulat, jó a társaság szóval inkább nem fizetnék rezsit csak oda mehessek (szerencsére azért ez nem fenyeget)

2012. jan. 28. 20:59
 20/42 Akiteki ***** válasza:

Mailerdeamon

Amit belinkeltem, azt én írtam. Ott számoltam ki.

De ez csak egy általános eset, mert van olyan, hogy nem kérek pénzt a gazditól, vagy nem minden kiskutyával akarnak kiállításozni, akkor sem az az ára.

2012. jan. 28. 21:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!