A kutyatenyésztésből meg lehet élni?
Mailerdaemon: Sajnos nem tudlak megcáfolni. Minden szavad igaz.
Én csak akkor vállaltam kutyát, mikor biztos volt, hogy itthon dolgozom és az időm nagy részét vele tudom tölteni. Most meg már esélyem sem lenne elmenni napi 8 órában valahova, mert nem tudnám a kutyáimat egész napra itthon hagyni. Mindig van velük itthon valaki. Én speciel könyvelésből tartom el őket. Olvasd el ezt: [link]
És még add hozzá, hogy az évi 1, ha esetleg össze tudom szedni a pénzt, akkor 2 alom mellett még a többi kutyát is el kell tartani.Inkább nem számolom ki, mennyibe kerül ez a hobby.
az éves szabadságokat időzíteni a kiállítási szezonra vagy az alom születésére, nincs nyaralás vagy ha van akkor kiállításnak van álcázva.
Én reggel 6 kor kelek, takarítom a kenneleket, kirakom a kutyákat a kifutóba. du 4 kor hazaérek, megint takarítok, ha van időm labdázok a kutyákkal vagy kiviszek 1-2 kutyát sétálni utána kaja készítés és alvás.
Ha alom van akkor néha bevetem a beteg szabi trükköt ha arra van szükség, olyankor nincs ám alvás :)
Néha munkából is ebédszünet helyett haza szoktam szaladni.
Szerintem a legjobb az ha saját vállalkozása van az embernek és ő osztja be az idejét..
Anyagilag egy csőd ha az ember komolyan csinálja... pillanatok alatt tűnik el a fizu, tápra, orvosra, nevezési díjra, utazásra. A legjobb pedig ha az embernek "jó akarója" is van mert az rá küldheti az APEH-ot... szóval mindenről jó ha van számla, feljegyzés, könyvelés mert nagyon meglehet szívni... (nekem egyszer 1 évig volt a nyakamon az APEH...szerencsére minden szépen papírozva volt)
Ja és hó végén mikor nincs pénz akkor tuti beteg lesz valamelyik kutya
nekünk mázlink van, szuper bíróink lesznek :) én se hittem volna, hogy a MEOE ilyet is tud!
Az a baj, hogy imádom a klubvacsit, nagyon szoktam várni, szuper a hangulat, jó a társaság szóval inkább nem fizetnék rezsit csak oda mehessek (szerencsére azért ez nem fenyeget)
Mailerdeamon
Amit belinkeltem, azt én írtam. Ott számoltam ki.
De ez csak egy általános eset, mert van olyan, hogy nem kérek pénzt a gazditól, vagy nem minden kiskutyával akarnak kiállításozni, akkor sem az az ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!