Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyatenyésztésből meg...

A kutyatenyésztésből meg lehet élni?

Figyelt kérdés
LEHURROGÓKNAK: nem azért szeretnék kutyát tenyészteni, hogy pénzt keressek rajtuk, hanem tudni szeretném, hogy mikor foghatnék bele, mennyi pénzt kéne összegyűjtenem, és megtérülne-e. Ha csinálnám, csakis lelkiismertesen szeretném, mindent megadnék a kutyáknak, ott lennék velük. Viszont sajnos nem vagyok jó anyagi körülmények között, így dolgoznom muszáj lenne, és attól félek, munka mellett nem tudnám 100 %-osan csinálni, akkor pedig inkább el sem kezdeném. Természetesen a szükséges tanfolyamokat elvégezném, szakirodalmat már most olvasom, illetve fizetnék tenyésztőnek, hogy ott lehessek mellette, láthassam, hogy csinálja. Tudom, hogy rengeteg költséggel járna, orvosi vizsgálatok, drága ételek, megfelelő hely stb. Mennyire lehet munka mellett csinálni, ha pedig főállásban csinálja az ember, mennyire lehet megélni belőle? Előre is köszi.

2012. jan. 28. 18:57
1 2 3 4 5
 21/42 Rotis_lány ***** válasza:
100%

A pénzkérdést leszámítva (mert nyilván csak akkor kezdenék bele, ha van) én két dolog miatt nem lennék soha tenyésztő.

1. Nem lennék képes odaadni őket. Minden állatkámhoz rettenetesen ragaszkodom, és az a 8-9 hét alatt pont kialakulna a kötődés.

2. A gazdi szűrés. Dolgoztam menhelyen, tudom, hogy a legszimpatikusabbnak látszó emberről is kiderül, hogy álszent és hazug. Nem élném túl, vagy dühömben szívlapáttal megkeresném a gazdit ha kiderülne, hogy szándékosan sérülést okozott, elszökött és nem szólt, nem viszi orvoshoz ha beteg helyette itt kérdezősködik, nem tartja a szerződésben foglaltakat (pl ivartalanítás stb). Sajnos ilyenekre is fel kell készülni. Vagy még rosszabbakra. :(

2012. jan. 28. 22:22
 22/42 Akiteki ***** válasza:
100%

Rotis lány:

Sajnos nagyon igazad van. Én minden kiskutya után bőgök, mint a záporeső. És már 2 kutyámat kellett visszahozni, pedig nagyon megválogatjuk a gazdikat. 3-at meg simán elhagytak, azt sem tudjuk merre lehet.

2012. jan. 28. 22:40
 23/42 anonim ***** válasza:
Ha több kutyát akarsz tartani,egyedül bele se kezdj.fedezésnél,almoknál nincs alvás.szerencsére nagyon jó állatorvosunk van.pl ultrahang,röntgen ingyen van,parvo+chip 2500ft,császár max.10ezer.és profi munkát végez!régen kaptam ajándékba egy kiskutyát,természetesen parvos lett.vittem altatni,a doki 1 héten át oltogatta,infúzió,szérum...végén 3ezret kért.a kutya mai napig kicsattan.saját káromon pedig megtanultam a leckét!szoval léteznek még csodadokik.sokmindent elleshetsz másoktól,de úgyis a saját tempódban fogod a kutyát tenyészteni.figyelj!nem mindig a legdrágább kutya a legjobb.évek alatt megtanulod és jó szemed lesz hozzá.nem drága hobbi,csak ésszel kell csinálni.
2012. jan. 28. 22:47
 24/42 anonim ***** válasza:
50%
A kölyökkutyáknak nem szabad nevet adni,mert kötödni fogsz hozzájuk.nálam is ez a helyzet.minden 10.ember igazmondó.sokáig stiröli a kiskutyát,alaposan kikérdez és nem az az elsö kérdése,h mennyit engedek az árból.kiváncsi a szülökre,papirokra...
2012. jan. 28. 22:53
 25/42 Akiteki ***** válasza:
Én nem bírom ki, hogy ne nevezzem el őket. Egyébként is mindegy, mert ha egyeskének meg ketteskének hívnám, akkor is imádnám őket. A nevük meg általában olyan jól sikerül, hogy a gazdik meg is tartják. :)) Az árat én közlöm a telefonban, ne is jöjjön ide, ha nem tetszik. Nem káposztát árulok, hogy alkudozni lehessen.
2012. jan. 28. 23:43
 26/42 anonim ***** válasza:

Miután így jól egyetértettünk az anyagi részével:), én most megkérdezném - miért is akarsz kutyát tenyészteni? Miért is gondolod, hogy ez csak elhatározás és pénz kérdése?

Ha elbeszélgetnél néhány tenyésztővel, rögtön kiderülne, hogy egyikük se úgy kezdte el, hogy "na, én most holnaptól kutyát fogok tenyészteni. Szeretem is őket, meg pénzem is és időm is van rájuk, nosza, vágjunk bele"

Ez inkább úgy kialakul. Az is lehet, hogy a tenyészszukának választott kutyáddal valami gond lesz (pl. egészségügyi), és tenyésztésre alkalmatlan. Beszerzel egy másikat mellé, az meg nem lesz olyan szép. És 5 évvel a nagy elhatározás után még mindig ott állsz, hogy alom nem volt, de a kedved már elment az egésztől.

Vagy épp megszületik az alom, 7 kan neked meg előjegyzésed van 5 szukára... lesznek vagy fél évesek, mire mindet gazdához adod, féláron. És rettegsz a következő 15 évben, hogy jó helyre kerültek-e egyáltalán, és a hátadon feláll a szőr, hogy mégegyszer csinálj almot.

Szóval ne állj úgy neki, hogy te most tenyésztő leszel, hanem járj nyitott szemmel, és próbáld beszerezni az első szukádat olyan helyről és párosításból, amiből érdemes lesz elkezdened, HA úgy alakul, hogy kölyköket akarnál neki. Aztán majd meglátod.

2012. jan. 29. 12:33
 27/42 A kérdező kommentje:
Nem így állok neki:) évek óta foglalkoztat a gondolat, és még most is csak gondolat szinten van, de próbálok minél több információt felszedni addig is, míg meg nem valósulhat. Mindenesetre köszönöm a te válaszod is, még ha érdemi haszna nem is volt.
2012. jan. 29. 13:21
 28/42 anonim ***** válasza:
Pont ezt mondom, hogy a tenyésztés nem gondolat, hanem gyakorlati dolog. Elméletben nagyon könnyű csinálni, úgy nekem is minden kölykök világgyőztes lesz :)
2012. jan. 29. 13:29
 29/42 A kérdező kommentje:
Szerintem a tetthez előbb meg kell fogalmazódni a gondolatnak, én legalábbis ilyen típusú ember vagyok. A kudarc más kérdés, előfordulhat, de nem szoktam erre gondolni, mert ha így állok hozzá, akkor elkezdeni sincs értelme.
2012. jan. 29. 13:34
 30/42 anonim ***** válasza:
Ahogy gondolod. Kutyád van már hozzá egyáltalán?
2012. jan. 29. 13:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!