Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem akarja kifizetni a...

Miért nem akarja kifizetni a káromat? (többi lent)

Figyelt kérdés

Szóval pár napja teljesen véletlenül elütöttem egy nagytestű kutyát,lakott területen belül.Megálltam,megnéztem,kívülről nem látszott,hogy nagyon megsérült volna,de elvittem állatorvoshoz.Szerencsére volt benne chip,úgyhogy tudták azonosítani a gazdáját.

Igaz,hogy látszólag az állatnak semmi baja nem volt,de az orvos 30.000 ezret kért(kiderült,hogy belső sérülése volt) :S Ráadásul az autómban is keletkezett mintegy 50-60.000 ezer forintnyi kár!

Visszavittem az ebet a gazdájának,és kértem,hogy fizesse ki (a kezelés+az autó kárát) a költségeket,de azt mondta,hogy ha elütök egy állatok autóval,kutya kötelességem orvoshoz vinni!Ok,én ezt meg is tettem,még szorult belém annyi emberség,de ő a kutya gazdája,nem???

És arra meg ne fogja,hogy nincs pénze,mert nekem sincs,egy hónapig gürizek minimálbérért és családom van.És mégis orvoshoz vittem az ebet,pedig nem volt fölös 30 ezrem,bocsesz.

Szerintetek? Vagy ha nem akar fizetni,akkor lépjek törvényes útra?

Vagy ilyen kutyatulajok is vannak,akiknek csak jogaik vannak,kötelességeik nem? Én köteles vagyok orvoshoz vinni az ebet,aki tudom,hogy nem tehet róla,hogy hülye a gazdája,de ő bezzeg nem köteles kifizetni a káromat? Egyébként a KRESZ szerint a kutyának semmi helye közúton póráz nélkül.Az ok,hogy vannak kóbor kutyák is,de ez nem az volt.

Lényeg:hogyan hajtsam be rajta?

Légyszi csak normális válaszokat!!

2012. jan. 27. 16:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Így van, fordulj ügyvédhez, és nagyon szép dolog, hogy elvitted orvoshoz, te becsületes és emberséges voltál. Maradj is ilyen!
2012. febr. 11. 20:05
 12/13 anonim ***** válasza:
járj utána(ügyvéd, jegyző), hogy pontosan milyen lépéseket tehetsz a kár okozója ellen(ez ugyanis a kutyatartó és nem a kutya) + önmagában egy kutya felügyelet nélkül hagyása is ütközik még az állatvédelmi tv.be is és alapból 30000 a jutalma ha ezeket szépen összeadod + hozzáadod az ügyvédi és perköltséget akkor kapsz egy szép összeget ami már kb. 200000-re fog rúgni-ez már egyrészt olyan összeg, hogy letöltendőt is itélhet a bíróság ha nem tud fizetni az adós, másrészt amikor ezeket precizen levezetted a gazdinak akkor felajánlhatod neki, hogy most mindez csak a te károd és az orvosi költség megtérítéséről fog szólni-de ha behajtatod bíróság útján akkor neki az minimum a duplájába kerül majd-gondolkodjon el és tegyen egy ajánlatot peren kívül....
2012. febr. 11. 22:15
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
legközelebb jobban nézz szét és nem lépnek fel ilyen problémák
2012. febr. 11. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!