Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám már kétszer megharapo...

A kutyám már kétszer megharapott játék közben, ilyenkor mi a legjobb megoldás?

Figyelt kérdés
Utcai eb, kb. fél éves lehet, szerintem nulla szocializációval, 3 hete van nálnuk. Nem tudja, hol a határ, próbálgatja az erejét. A harapás után nem léptem vele kapcsolatba, akkor odapisilt a padlóra bosszúból, és közben engem nézett. Eddig mindig kibírta, amíg kimegyünk, sőt utána kimentünk, volt még bőven vizelete, csak bent gondolta lázadozik egyet. Ha még egyszer megharap, azt gondolom, azonnal abbahagyok vele bármit, amit csinálunk, ha séta, akkor irány haza, és kizárom őt a falkából. Ez vajon jó megoldás?
2012. jan. 21. 15:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
A kutyak kizarolag az eroszakbol ertenek. Az agressziv hajlamot jobb a csirajaban elfojtani.
2012. jan. 21. 15:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Ezt erősen kétlem. A kutyának a legnagyobb büntetés a falkából való kizárás, nem az agresszió. Nem azt akarom elérni, hogy féljen tőlem, hanem, hogy tiszteljen.
2012. jan. 21. 15:51
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak játékból harap erősen, vagy úgy látod, hogy komolyan bántani, támadni akar? Bár kölyökkutyáknál a másodikra ritkán van példa.

Ha csak játékból harap, azt könnyen tudod úgy kezelni, hogy a pofáján a bőrt rászorítod a fogaira, annyira, hogy egy pillanatra kicsit nyüszítsen, majd rögtön elengeded. Tudni fogja, miért történt ez, hisz az alomban a szuka is így tanítja a kölyköknek a finom harapást. Másik jó megoldás, amit te csináltál, hogy ott hagyod, nem is foglalkozol vele, rá sem nézel. Harmadik, ha felsikítassz, felkiáltassz, ezzel jelezve, hogy ez már sok volt neked. Ez az utolsó persze nem válik be, ha tényleg nincs eléggé szocializálva, ha gyakorlatilag nem ismeri a saját faja kommunikációját, nem tudja értelmezni ezt.

A falkából kizárás jó és hasznos is, de azt én nem játék durvulása miatt alkalmaznám, különben ha ilyen apróságok miatt is egy erős büntetést használsz, idővel elveszti a kutya számára a jelentését, megszokja a kutya. Persze a falkából való időleges kizárás nem is azt kell, hogy jelentse, hogy bezárod valahova, hanem, hogy te kizavarod a falkából és csak akkor mehet vissza, mikor te hívod.

Mindenesetre mindenképp vidd kutyasuliba, kutyaoviba, hogy tudjon megfelelően szocializálódni.

2012. jan. 21. 15:56
 4/12 anonim ***** válasza:
13%
Harapd vissza
2012. jan. 21. 15:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Mit jelent, hogy megharapott? Vérzett? Agresszióból, vagy a játék hevében tette? Ha játékból, akkor meg kellene tanítani neki a gátolt harapást, utána számon is lehet kérni rajta! A falkából való kizárás az egyik legerősebb büntetési fokozat. Jó lehet, ha agresszió volt a harapásban, de a gátolt harapás kialakításához elég lehet a figyelmen kívül hagyás, sértődés is.
2012. jan. 21. 15:59
 6/12 anonim válasza:
0%
én ilyenkor mindig fülön szoktam harapni míndig nyüszit 1et!
2012. jan. 21. 16:02
 7/12 A kérdező kommentje:
A második harapása már elég komolynak tűnt, nem játéknak, viccesen hangozhat, de az orromat harapta meg, amikor guggolásból álltam fel mellőle. Úgy érzem, nem tisztel, nagyon nagyon önfejű és makacs, pedig folyton éreztetem vele, hogy én vagyok a vezér ('eszem' a kajájából, a fekhelyét piszkálom, nem rohanok utána stb.)
2012. jan. 21. 16:05
 8/12 A kérdező kommentje:
Amúgy a fülönharapás nem is rossz ötlet, bár eddig a földhözszorítottam a nyakánál vagya pofájánál fogva, morogtam rá, és hazamentünk a sétából.
2012. jan. 21. 16:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Én egyébként úgy tanítottam meg neki a gátolt harapást, hogy amikor a kis hegyes fogaival az ujjamat rágicsálta, belecsavartam az ujjamat a kutya fülébe és úgy adtam a szájába. Mindjárt tudta, hogy hol a határ! :) Persze ez rövid fülű kutyával nem megy.
2012. jan. 21. 16:07
 10/12 anonim ***** válasza:

A kuvaszommal szoktunk játszani. Elkapja a kezem, de csak megfogja, nem harapja. Ha kicsit jobban megszorítja, és felszisszenek, rögtön elengedi, és le is áll, mint aki megijedt.

Először is még csírájában kell elfojtani az ilyesmit. Azonnal szólj rá mérgesen, vagy ahogy előttem írták, szorítsd rá a bőrt a fogaira.

Nem igazán jó megoldás, főleg nem hosszútávon, ugyanis a kutya rövid időn belül rájön, hogy nem kell semmit sem csinálnia, kibújhat pl. a feladatok alól, ha kicsit is rendetlenkedik.

2012. jan. 21. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!