Csivavám pérája tüzelésének 9. napján még kemény. Ez a későbbiekben felpuhulhat vagy alkalmatlan a fedeztetésre?
Sziasztok!
Van egy normál méretű csivavám, nagy korára került hozzám, elég félénk,nehezen oldódik. Most vittem először fedeztetni a tüzelés 9.napján ahogy kell de kemény volt a pérája a kan "gumója" nem ment bele ami miatt nem jött létre az összeragadás. Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora szerepe van a félénksége? Illetve hanyadik napra várható a péra puhulása? Előre is köszönöm a normális válaszokat. Okoskodó tenyésztők kioktatására nem vagyok kíváncsi:)
de amugy ki a fene mondta, hogy a szaporítók nem szeretik a kutyákat? vagy hogy rosszul vannak tartva?
attól, hogy te így úgy szereted őket és minden pénzed rájuk költöd attól szaporító vagy addig a pontig amíg nem tk-s kutyákat fogsz eladni
Nem, nincsenek céljaid mármint tenyésztési értelembe vett céljaid, nem is lehetnek mert célok csak pontos utódkövetéssel, küllemi, genetikai és karakter vizsgálatokkal lehetnek. A tenyésztéshez kell ismerni a vonalakat, a standadrot fejből tudni ha álmodból ébresztenek akkor is. stb stb A kiállítások pedig csak az utolsó lépcsőfok.
Tenyésztési értelemben nincsenek céljaid, ennyi...
Tudod a tenyésztés tanulása nem ott kezdődik, hogy a szaporodásbiológiát tanulod meg. Soha nem kértem ilyet, és nem is adnám tovább a kiskutyásaimnak, hogy tanulják meg a mesterséges megtermékenyítést vagy vezessenek le egy császármetszést. Ez az állatorvos feladata.
Viszont ahhoz, hogy valaki tenyésszen, az adott fajta minden tulajdonságát nagyon kell ismernie, a kutyái felmenőit, annak rokonait, a kiállításokon előforduló nyertesek őseit és utódait, a standard kis és nagybetűs részeit és azokat a kívánatos dolgokat a fajtában, amit soha senki le nem írt, megfogalmazni sem lehet, csak érezni. Azt meg nem úgy fogja senki megtanulni, hogy fog egy szukát aztán hajrá befedezteti.
Ez pedig teljesen független attól, hogy valaki mennyire szereti a saját kutyáját. A fajtát kell imádnia és óvnia annyira, hogy ne rontsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!