Csivavám pérája tüzelésének 9. napján még kemény. Ez a későbbiekben felpuhulhat vagy alkalmatlan a fedeztetésre?
Sziasztok!
Van egy normál méretű csivavám, nagy korára került hozzám, elég félénk,nehezen oldódik. Most vittem először fedeztetni a tüzelés 9.napján ahogy kell de kemény volt a pérája a kan "gumója" nem ment bele ami miatt nem jött létre az összeragadás. Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora szerepe van a félénksége? Illetve hanyadik napra várható a péra puhulása? Előre is köszönöm a normális válaszokat. Okoskodó tenyésztők kioktatására nem vagyok kíváncsi:)
Ha már a kezdésről volt ilyen sokszor szó...én úgy kezdtem, hogy 16 évesen 1 évig dolgoztam és vettem egy törzskönyves kutyát, eljártam kiállításokra és nagyon sokat tanultam, 1 évig minden hétvégén lejártam a kutyám tenyésztőjéhez aki megmutatta, hogyan kell fedeztetni, az ellés alatt mit kell csinálni 17 éves koromra már egyedül tudtam mesterséges megtermékenyítést csinálni (pálcásat). Tudtam mit csináljak ha gond van a szülésnél vagy a fedeztetésnél stb
Majd kiváltottam a kennelnevemet. Vettem még két másik kutyát mert az elsőnek nem volt jó a csípője tőle soha nem lett alom. Elvégeztem a tenyésztői tanfolyamot és a ringtitkári tanfolyamot és megszületett nálam az első alom. Na én így kezdtem, soha nem szaporítottam és nem adtam el még törzskönyv nélkül kutyát.
Mellesleg hozzátenném:
kennelnév: 20 ezer forint
tenyészszemle: 5000 forint
tagdíj: 9000 forint/év
törzskönyv: 5500 forint
nem egy eget rengető összegek és régen rossz ha valakinek le kell fizetnie a tenyészszemle bíróját..
Amiket te írsz azok szánalmas kifogások...én elhiszem, hogy a kutyáid jól vannak tartva de ez így nem tenyésztés, nincs célod, koncepciód, terveid... ez simán csak szaporítás- növeled a kutyák számát de a minőséget nem javítod sőt max rontod, nem tudod, hogy a kutya törzskönyvében szereplő felmenők milyen várható tulajdonságot örökítenek nincs semmi munka a mögött amit csinálsz...össz vissz cél nélkül gyártod a kutyákat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!