Melyik kutyafajtát válasszam? ( Bőv. Lent )
Szeretnék egy olyan kutyust , ami szereti a vizet , lehessen vele vadászni , egygazdás , és nem hiperaktív. Ne kelljen a szőrével sokat babrálni , egyszóval rövid-közép szőrű legyen. Ne legyen örző-védő , de ha jön egy betörő ugasson , jelezzen.
Fajtatiszta kutyust szeretnék , törzskönyvel.
így elsőre a vizsla jutott eszembe.
esetleg a szetterek, de azoknak a szőrét rendszeresen kell gondozni. és szerintem a vadász kutyák mind hiperaktívak. napi 2-3 óra INTENZÍV mozgással le kell fárasztani őket.
A hiperaktív alatt azt értem , ha egyedül van akkor ne rágja szét a bútorokat ne vonyítson .
Különben vinném futni , (rendszeresen) horgászni.
Napi 1-2 óráig lenne egyedül amikor vásárolok , vagy dolgom van.
akkor igazából nem lenne gond egyik mozgásigényes kutyával sem. :)
bár azt nem tudom hogy a vadász kutyák mennyire jeleznek ha pl be akarna törni valaki. de meg lehet neki tanítani biztos.
Ezt 3 kutyával fogod megoldani.
Egyik vadászik, másik nyugodt, a harmadik házőrző.
A három tulajdonságot egyben nem tudom elképzelni.
Köszi a válaszokat.
Beagle... Indokokat is légyszi !
Magyar vizsla.
Nekem volt egy kan. Jó vadász kutya, mozgékony, és jelez ha jön valaki. Az enyém is ilyen volt!
A falunkba összesen 5 magyar vizsla van de mind ilyen!
Na látod. Tehát a vizslának is sok mozgás kell és nem őrzi a házat.
Egyébként tényleg nem kell 3 kutya, elég egy rendőrségre bekötött riasztó a 3. helyett. Egyébként is sokkal hatásosabb, mint bármilyen hangos ugatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!