Melyik kutyafajtát válasszam?
régebben tettem fel egy hasonló kérdést elnézést hogy itt kellemetlenkedem vagy esetleg bosszantalak titeket :)
az a helyzet hogy eddig a csivava meg a spitz között gondolkodtam de még megtetszett a máltai selyemkutya is :S most már tényleg nem tudom egyik percben még az tetszik a másikban ez felelős kutya gazda szeretnék lenni eért is fontos számomra hogy melyik kutyát választom mert 15 évig mellettem lesz :D
kérlek titeket a következő pontokra (is) írjatok
-máltai selyemkutya előnyei, hátrányai
-spitz: előnyei, hátrányai
-csivava:előnyei, hátrányai
mennyibe kerülnek ezek a kutyusok kb ?
pár kennelt találtam ami szimpi ,mi a véleményetek róluk?
máltai selyemkutyás kennelt még nem találtam ami szimpi lenne
köszönöm előre is a válaszokat
(a körülmények jók lennének ezeknek a kutyusoknak mert kb egyezik az igényük)
ebből legalább 3 egy és ugyanaz. :D
azt válaszd, amelyik jobban tetszik. ne mi döntsük el.
A máltai selyemkutya nagyon életvidám és tanulékony kiskutya.Nagyon sok törödést igényel a szöre, 9-11 évet él.
A Spitznek több fajtája is van :)
De szörük nem igényel sok gondozást,két hetente elég átfésülni neki.
A túl gyakori vagy túl alapos kefélés nem ajánlott!
Könnyen és szívesen tanulnak új parancsokat :)
Beérik néhány rövid sétával is :)
A csivava 9-12 évet él.
Ez az aprócska mexikói kutya értelmes, éber, játékos és egy kicsit makacs természetű. Általában eléggé magabiztos, sőt néha túlságosan is vakmerő. Rendszerint különösen erősen kötődik egy személyhez, de az egész családdal jól kijön.
A csivava szőrzete nem igényel túl sok ápolást.
Tanítás,nevelés nélkül ő is tud rombolni!
Séta idő pedig elég neki amig elvégzi a dolgát.
Ha segítettem kérlek egy zöld hasznos kezet ^^ köszi!
Én csivavát biztosan nem tartanék, de ez egyéni megítélés dolga. Nagyon szeretem a kistestű kutyákat, de a csivi...nem tudom, de valahogy nagyon nem vonz az a fajta.
A spiccek szívósak, azokat nagyon szeretem, a máltai is tetszik, de annak a szőre nagyon sok ápolást igényel.
Én a spiccre szavazok, a kennelt viszont Neked kell kiválasztanod. Menj el kutyakiállításokra, hogy lásd a kutyákat, tenyésztőket.
Arra viszont készülj fel, hogy jó helyről 70-80 ezer alatt nem kapsz kutyát. A 3 közül egyiket sem.
A 21:57-nek igaza van. Ne mi döntsük el.
Bár én kutyát úgy választanék, hogy:
- mekkora hely áll a rendelkezésére
- mekkora a "fogyasztása" - ki tudok-e fizetni havi 20-30 ezret havonta vagy csak 4-5 ezret.(régen a kutyáknak jó volt a maradék is, a mai túltenyésztetteknek inkább jó minőségű kutyakaja)
- milyen állatorvosi költségekkel jár a tartása
- milyen ápolást igényel
- milyen környezetbe viszem (van-e gyerek, stb)
- mennyi időt tudok vele tölteni
Azután, ha már nem maradt,csak három, akkor elmennék a tenyésztőkhöz és hagynám, hogy valamelyik kutyus elrabolja a szívem.
Egyszer én is elmentem óriásschnauzer vásárolni és hazamentem egy rottweilerrel. Egyszerűen egymásba szerettünk.
Bár a rotikat nem ismertem olyan jól, most azt mondom, nem bántam meg.
Szerintem is a máltai:-) Igazi társasági kutya, barátságos, imádja a gyerekeket, nem hullik a szőre, nem egy ugatós fajta, tanulékony. A szőre viszont gondos ápolást igényel.
Én csivavát nem tartanék és ennek sok oka van. Én már sok gyenge idegzetű selejtes példánnyal találkoztam. Nagyon barátságtalanok voltak. Persze biztos vannak kivételek. Attól is függ, hogy hol veszed:-) A máltai ára 80.000-től kezdődik. Ebben a kennelben szerintem 120.000 az ára, de nem vagyok benne biztos: [link] Csak jó helyről érdemes venni, mert ezek a kutyusok nagyon kényesek és egy olcsó kutyára vagyonokat fogsz költeni a későbbiekben!
Én spitzek tartok. Okos, könnyen tanul mi agilityre is járunk. Gyerek szerető. Egy gond van vele még pedig a szőr. Rengeteg van neki ami NAPI ápolást igényel mert különben elárasztja a lakást:S
Többi fajtáról sajnos nem tudok nyilatkozni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!