Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem hagyja abba a pisit?

Miért nem hagyja abba a pisit?

Figyelt kérdés
2 hete van nálam a kölyök kutyusom és eddig mikor a lakásban kezdett pisilni, akkor hangosan rászóltam és általában elég volt, hogy abbahagyja. Aztán pár nap után már ez nem volt elég, úgyhogy fel is kaptam hozzá és akkor abbahagyta. Most már hiába szólok, vagy hiába kapom fel, már az is előfordult, hogy picit a fenekére csaptam, de semmi sem segít, folytatja a pisit akkor is ha felveszem.:S Miért lehet ez?
2012. jan. 9. 09:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
talán nem kapkodni kéne, hanem levinni sétálni. Most már lehet, hogy addig tartja vissza, amíg csak bírja, de utána már nem tudja abbahagyni.
2012. jan. 9. 09:29
 2/13 anonim ***** válasza:
Pontosan, ahogy előttem írták. 2-3 óránként vigyétek le, ha baleset történi, szó nélkül töröld fel. Azzal, hogy rávágsz a seggére, semmit nem érsz el. Maximum csodálkozol, hogy ott lent miért nem pisil, miután felkaptad és levitted.
2012. jan. 9. 09:32
 3/13 anonim ***** válasza:
Ja, ez kb. ugyanaz, mintha egy fél éves csecsemő fenekét csapkodnád, amikor bepisil. Egyiknek sem lesz foganatja, max. rossz irányba.
2012. jan. 9. 09:33
 4/13 anonim ***** válasza:
vidd el sétálni:) vagy napközben sokszor vidd ki az udvarra egy pici időre..addig ameddig nem pisil:) az én kutyámat is így szoktattam rá a kintpisilésre. most másfél éves és mikor kiengedem már tudja ,h pisilni engedtem ki.:)
2012. jan. 9. 09:36
 5/13 Akiteki ***** válasza:
Próbáld ki, hogy neked csapnak a fenekedre, ha pisilni akarsz. Le kell vinni minden ébredés után és akkor nem a lakásban kénytelen kiengedni.
2012. jan. 9. 09:37
 6/13 A kérdező kommentje:

Írtam én egy szóval is, hogy nem viszem le sétálni?:O 2 óránként megyünk le és ezek a bepisilések 2 séta között történnek. Nem hiszem, hogy 2 óráig nem tudja visszatartani. Lent is szokott már pisilni egyébként és nem szoktam állandóan csapkodni, azt írtam, hogy előfordult (1-2 alkalomról beszélünk) és az is csak akkor, amikor már végképp nem hagyta abba a pisit akkor sem, ha rászóltam többször.

Panelban lakunk és nem ugyanaz, mikor fél perc alatt kiengedem az udvarra. Már szerintem azt is érti, hogy akkor öltözök, amikor megyünk ki pisilni, mert olyankor mindig ott vár az ajtóban. Legtöbb esetben addig pisil be amíg készülök, bármennyire sietek. Ezelőtt ilyenkor felvettem ölbe, mert akkor nem pisil rám és csak kint tettem le, de azt sem akarom, hogy azt szokja meg, hogy csak akkor nem pisil be, ha ölbe veszem. Ja és amúgy ha az ölemben nem pisil be, akkor nem hiszem, hogy nem tudja tartani.

2012. jan. 9. 10:02
 7/13 anonim ***** válasza:
Adj neki kis jutalomfalatokat, ha lent pisil. Ha bent pisil akkor nem kap semmit. Hátha összekapcsolja a kettőt.
2012. jan. 9. 10:19
 8/13 A kérdező kommentje:
Már ezt is így csinálom!:) Nem is az a probléma, hogy bent pisil, mert oké, még nem érti teljesen, csak az a problémám, hogy ha rászólok is folytatja, mintha azt mondaná, hogy "majd abbahagyom, ha én akarom"!:P Persze tudom, hogy ez nem így van, csak az okát nem értem.
2012. jan. 9. 10:21
 9/13 anonim ***** válasza:

Ne haragúdj, de mit nem értesz azon, hogy nem tudja szabályozni a pisit?

Szerinted egy csecsemő képes rá, csak direkt pisil be a pelenkába? Ez kb. ugyanez!

2012. jan. 9. 10:22
 10/13 A kérdező kommentje:
Jó, mindegy! Látom nem értitek mi a gondom, biztos nem fejezem ki magam érthetően...
2012. jan. 9. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!