Foglalkoztok rendszeresen a kutyáitokkal a napi sétán kívül?
Mi heti 5-6 nap megyünk nyomkövetni, mert HPO1-es vizsgára készülünk, heti 3szor őrző-védőzünk, 3-5 alakalommal engedelmesre járunk. Ezenkívül nyáron heti 3-4szer megyünk a tóra úszkálni, meg sétálni. Télen a réten szoktunk hógolyózni, mert az nagyon élvezi, meg az erdőbe is szoktunk menni túrázni. Olyan 2 hetente álltalában jut időnk egy kis agility-re is, meg néha szoktam vinni biciglivel futtatni, olyan 10-15 kilométert nyomunk olyankor. Itthon szoktam neki ilyen dogdancinges trükköket tanítani még ha éppen olyanom van, már tud elég sok mindent. :)
Nálunk családtag, bár amikor éppen itthon vagyunk, akkor csak az alvásra van "ideje", mert a nap többi részét elég aktívan töltjük. :)
Szia.:)
Nekem 1 ónémetjuhászom van.Jelenleg otthon vagyok párom dolgozik.3-an lakunk(párom,kutya és én)Reggel negyed 8-kor lemegyünk 1,5-2,5 órát sétálni.Főzök,majd dél fele leviszem fél órát sétálni.Késő délután(4-5 óra)lemegyek vele a parkba ,frisbee-zni,trükköket tanítani.(1héten 2x kutyasuliba is megyek vele)Késő este is leviszem 11 körül sétálni.Szerintem ennyi foglalkozás elég neki.:)
Azt kifelejtettem: hogy felszállok a biciklire és futunk fél órácskát...
26/L
Kérdező, osztom a véleményed, de szerencsére akadnak kivételek...
Reggel anyukám viszi le, tőle megkapja a napi 1,5 óra elkényeztetést, anyukám régi vágású, nem igazán akar tekintélyt a kutyánál, de nem is engedelmeskedik neki nagyon.
4 körül leviszem, mivel labdamániás kimegyünk a kijelölt helyre és vagy 15 percet labdázunk, persze többet, akar de nem engedem. (Jelenleg ez a legnagyobb kihívás az életünkben, hogy valahogy leszoktassam arról, ha 2 percre nem rá figyelek, már szuggerálja a körülöttem levő emberek zsebét... Tőlem már nem kér, mert tudja, hogy csak a kijelölt területen van labda, ill. ha előveszem, ennyit sikerült elérnem.) Ilyenkor szoktam vele "agilityzni", nincs pálya a közelben, de kihasználom a környezeti adottságokat, meg az üres játszótereket. Meg eddzem a "maradra", ami persze megy bármeddig, amíg lát. Úgyhogy most ott tartok vele, hogy lefektetem egy ház sarkánál, elmegyek eddig fél perc volt a rekordunk. :D
Este 8 körül találkozok a kutyás barátaimmal, ismételgetjük az alapokat, tanítgatunk trükköket, meg szoktatjuk őket a BKV-hoz, meg persze hogy idegen terepen is flottul menjenek a dolgok. 3 hónapja van nálam az alapkat már elég jól tudjuk, a maradot kivéve, én most a dog dancinget akarom elkezdeni vele...
Muszáj agyilag is lefárasztani, különben nyugtalan és frusztrált lesz. Én suliba nem megyek, mivel nincsen semmi hivatalos cél, amit a kutyánál el akarok érni. Nem hivatalosan csak az, hogy magabiztos és nyugodt tudjon maradni bárhol, és hogy magamat szórakoztassam, ill. a kutyát foglalkoztassam, ami mindkettőnk számára élvezetes elfoglaltság. :)
Nem értek egyet azzal a látásmóddal,h csak az ér rá foglalkozni a kutyájával, aki eltartott. Mindenkinek arra van ideje, amire szakít.
Nálunk (lakáskutyák) napi 3-4óra séta van. Ezen kívül hétvégenként (mikor hogy van idő rá) vagy kutyasuliba megyünk és elagilityzzük a délelőttöt, vagy elmegyünk terelni, persze ez is elveszi a fél napot. De az is előfordul,h "csak" kirándulni megyünk, persze kutyástól.
Én ezenkívül szoktam velük engedelmest is gyakorolni, illetve trükközgetünk egy kicsit. Ez csak hetente néhány alkalommal fordul elő, és akkor is csak néhány percig. Ők jobban élvezik azt amikor a többi kutyával lehet hancúrozni, és nem a gazdasszonynak kell épp szót fogadni. (Bár trükköket tanulni szeretnek, mert kaja jár érte.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!