Milyen kutyát válasszak?
Hát egy biztos: kölyökkutyát ne vegyetek neki. Nem időseknek való a hebrencs, mindent szétrágó, összekakáló vakarékok, bármilyen édesek is. Keressetek valamelyik fajtamentésnél egy megfelelő kutyát, adjátok elő az igényeket, aztán hátha találnak valami nektek valót.
De egyébként a nevelésen sokkal több dolog múlik, mint a fajtán. Megfelelő mozgatás, tanítás és legfőképp nevelés mellett bármelyik kutyát lehet normálisan pórázon sétáltatni. Nekem 25 kilós németjuhász keverékem van, és egy kétéves kisgyereknek is oda merném adni a pórázát, mert meg van rá tanítva, hogyan kell normálisan sétálni. De mondjuk ő nincs is sokat pórázra véve, kimozoghatja magát rendesen. Pórázon nem élet az élet, úgyhogy ne arra hajtsatok, hogy nagyika majd totyog vele a ház körül és az elég lesz a kutyának. Neveljétek meg rendesen, hogy egyáltalán ne kelljen pórázra venni.
Egyébként mi nem vagyunk németek, a tulajdonnevek kivételével kis kezdőbetűvel írjuk a szavakat, a német juhászt és az emeletes házat is.
A mudimentőknél van egy nagyon aranyos, nem domináns, könnyen kezelhető, emberekkel, kutyákkal egyaránt barátságos kutyus. Ivartalanítva van. Nekem volt alkalmam személyesen is megsimizni, imádnivaló kis jószág! Ő az:
Szerintem a tacskó jó lenne nagyidnak. Az imád a szabadban lenni, rohangálni de alkalmazkodik ahhoz is, hogy a lakásban éljen, bújos, hatalmas szeretetet törődést igényel.
Bár... a lépcsőt nem bírja, de mivel kicsi így sztem nem gond ha addig felemelitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!