Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát válasszak?

Milyen kutyát válasszak?

Figyelt kérdés
Én már gyakorlott kutyás vagyok. Volt már keverékem meg fajtatiszta nagytestű kutyám. A nagyim amíg kertesházba élt mindig volt Német Juhásza. Most viszont Emeletesházban él. Én hétköznap vele vagyok. Az a gond hogy fáj a keze ezért olyan fajta kéne ami nem húz ha megtanítják neki a lábhozt. Emellet tűrje azt hogy a negyedik emeleten lakna. Vinnénk kutyasuliba is. Milyen kutyafajtát ajánlanátok? Lehet akár nagyobb testű is.
2012. jan. 3. 19:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát egy biztos: kölyökkutyát ne vegyetek neki. Nem időseknek való a hebrencs, mindent szétrágó, összekakáló vakarékok, bármilyen édesek is. Keressetek valamelyik fajtamentésnél egy megfelelő kutyát, adjátok elő az igényeket, aztán hátha találnak valami nektek valót.

De egyébként a nevelésen sokkal több dolog múlik, mint a fajtán. Megfelelő mozgatás, tanítás és legfőképp nevelés mellett bármelyik kutyát lehet normálisan pórázon sétáltatni. Nekem 25 kilós németjuhász keverékem van, és egy kétéves kisgyereknek is oda merném adni a pórázát, mert meg van rá tanítva, hogyan kell normálisan sétálni. De mondjuk ő nincs is sokat pórázra véve, kimozoghatja magát rendesen. Pórázon nem élet az élet, úgyhogy ne arra hajtsatok, hogy nagyika majd totyog vele a ház körül és az elég lesz a kutyának. Neveljétek meg rendesen, hogy egyáltalán ne kelljen pórázra venni.

Egyébként mi nem vagyunk németek, a tulajdonnevek kivételével kis kezdőbetűvel írjuk a szavakat, a német juhászt és az emeletes házat is.

2012. jan. 3. 19:51
 12/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy már ennyien válaszoltatok.
2012. jan. 3. 19:51
 13/27 A kérdező kommentje:
Bocsi hogy rosszúl írtam.
2012. jan. 3. 19:53
 14/27 A kérdező kommentje:
Azok akik ajánlottak fajtákat tudnának esetleg megbízható tenyésztőket vagy fajtamentőket ajánlani?
2012. jan. 3. 20:06
 15/27 anonim ***** válasza:

A mudimentőknél van egy nagyon aranyos, nem domináns, könnyen kezelhető, emberekkel, kutyákkal egyaránt barátságos kutyus. Ivartalanítva van. Nekem volt alkalmam személyesen is megsimizni, imádnivaló kis jószág! Ő az:

[link]

2012. jan. 3. 21:37
 16/27 A kérdező kommentje:
És ő is alkalmas lakásba ilyen körülményekbe?
2012. jan. 3. 22:00
 17/27 anonim ***** válasza:

Szerintem a tacskó jó lenne nagyidnak. Az imád a szabadban lenni, rohangálni de alkalmazkodik ahhoz is, hogy a lakásban éljen, bújos, hatalmas szeretetet törődést igényel.

Bár... a lépcsőt nem bírja, de mivel kicsi így sztem nem gond ha addig felemelitek.

2012. jan. 3. 22:12
 18/27 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget ismersz estleg egy tenyésztőt vagy fajtamentőket amit tudsz ajánlani? Még nem biztos csak megnézem őket hátha megtetszenek.
2012. jan. 3. 22:20
 19/27 anonim ***** válasza:
Fajtamentőkből nincs túl sok. Csak rákeresel a fajtára, mögéírod, hogy fajtamentés, és meg is kapod az egyetlen ezzel foglalkozó szervezetet.
2012. jan. 3. 22:24
 20/27 anonim ***** válasza:

[link]

Itt gyönyörű kutyusokat találtok, remélem megtetszik valamelyik ( :

2012. jan. 3. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!