Kutyának lehet az apja róka?
Láttam egy kutyát ami teljesen úgy nézett ki mint egy róka!
a gazdája azt mondta h. az apja egy róka csodál koztam rajta de nem akartam vele vitatkozni mert az a kutya teljesen úgy nézett ki mint egy róka!
lehetséges ez?
köszönöm a válaszokat szerintem is nagyon érdekes kérdés volt :-D
a biosz tanáromat is meg kérdeztem szerinte se lehet de azt mondta még h. bármi megtörténhet!
"Bármi megtörténhet", mondta a biosz tanárod? Húúha. Legközelebb vesd már fel neki légyszi a guppi vs. fehér cápa kérdését! :)
Akiteki írta:
"A 60-as évekig élt az az elmélet, hogy a kutyák két ágról származhatnak. A lupusvérű kutyák a farkastól, az aureusvérűek pedig a sakáltól. Ennek alapján viselkedés szerint is kétfelé bontották a kutyákat."
Igen, Konrad Lorenz ötlete volt ez a dolog, később maga is belátta, hogy tévedett. :)
Amiről én beszéltem, az egy ennél sokkal régebbi népi hiedelem, szerintem helyenként még ma is tartja magát az öregek körében. Úgyhogy a kérdés teljesen jogos, a közelmúltig teljesen az volt a köztudatban, hogy a kutya és a róka párosodhat. Ugyanúgy néznek ki, 4 lába van és ugat, miért is ne? A keverékük a sakál. A veszettség meg attól lesz, ha nagyon feldühítik a kutyát. Világos, mint a nap.
"a veszettség attól lesz, hogy forró ételt kap a kutya"
Ezért kell veszettség ellen OLTANI?
Bocs, nem lehetett kihagyni.
Néhai nagybátyám szerint attól veszik meg a kutya, ha disznótorkor beleiszik a friss vérbe.
Egyébként tényleg nagyon sok minden lehetséges, csak éppen a róka-kutya hibrid nem. Sakál-kutya hibrideket például bombakereső kutyának is használnak(gugli: sulimov dog). Macskáknál még érdekesebb dolgok is vannak, a szervál-házimacska hibridekből létrehoztak egy fajtát(szavanna), pedig a két genusz még csak nem is közeli rokon. A különböző rókák is hibridizálnak, csak egy Vulpes-Alopex hibrid nem hangzik olyan izgalmasan, mint a Vulpex-Canis mix.
10:59
Ez nagyonjó megközelítés! Eszembe sem jutott!! :)))
Ti szerencsétlenek, hol voltatok biológián, farkas és német juhász keveréke létezik, cseszlovák juhászkutya.
mivel a róka is egy kutya, ezért lehet ugyanúgy ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!