Kutyának lehet az apja róka?
Láttam egy kutyát ami teljesen úgy nézett ki mint egy róka!
a gazdája azt mondta h. az apja egy róka csodál koztam rajta de nem akartam vele vitatkozni mert az a kutya teljesen úgy nézett ki mint egy róka!
lehetséges ez?
Nem. Eltér a kromoszómaszámuk, anélkül meg felejtős az egész, bármennyire rokonok.
Ez a róka-kutya hibrid egy régi népi legenda (kb. olyan régi, mint hogy a fecskék télen átváltoznak hallá), apáink azt hitték, hogy az aranysakál a kutya és a róka keveréke. Közük nincs egymáshoz. Se meddő, se semmilyen utódokat nem tudnak létrehozni.
"apáink azt hitték, hogy az aranysakál a kutya és a róka keveréke."
Majdnem.
A 60-as évekig élt az az elmélet, hogy a kutyák két ágról származhatnak. A lupusvérű kutyák a farkastól, az aureusvérűek pedig a sakáltól. Ennek alapján viselkedés szerint is kétfelé bontották a kutyákat.
A kromoszóma számlálás felfedezése után dőlt meg az elmélet, akkor egyértelműen bebizonyosodott, hogy minden kutya a farkastól származik.
Különben ha lehetne pontozni a kérdést tuti 100%-ot adnék rá jó kérdés volt.:)
Pont most néztem hogy hogy milyen hibridek vannak. Ez a Huskal(Arany Sakál+Husky) megfogott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!