Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyának lehet az apja róka?

Kutyának lehet az apja róka?

Figyelt kérdés

Láttam egy kutyát ami teljesen úgy nézett ki mint egy róka!

a gazdája azt mondta h. az apja egy róka csodál koztam rajta de nem akartam vele vitatkozni mert az a kutya teljesen úgy nézett ki mint egy róka!

lehetséges ez?

2012. jan. 2. 22:05
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
ez érdekel engem is
2012. jan. 2. 22:11
 2/31 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem lehetséges is ilyen.A kutyák még a farkasokkal is keveredhetnek.Hasonló a rókák és a kutyák genetikája.
2012. jan. 2. 22:11
 3/31 anonim ***** válasza:
87%

Hacsak nem egy szupertitkos génsebészeti csoda eredménye!

Akkor nem. Nem egy faj, nem kompatibilis a DNS készletük, így szaporodni sem tudnak egymással.

2012. jan. 2. 22:13
 4/31 anonim ***** válasza:
87%
Előbb hiszem el, hogy egy szelidített róka volt, minthogy kutya-róka hibrid. Bár tény, hogy hasonló a genetika, ráadásul a kommunikáció is egész jó a két faj között. Bodri asszisztálása nélkül nem tudná olyan simán kilopni a tyúkot az udvarból a kis ravaszdi :)))
2012. jan. 2. 22:14
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg nem lehetséges, mert túl nagy mértékben különbözik a genetikai állományuk. A zállatok között azok a fajok tudnak általában egymással szaporodni, amik egy nembe tartoznak (azzal ellentétben, amit az általános iskolában tanítanak, hogy csak azonos fajú állatok képesek szaporodóképes utódokat létrehozni), de a rókák és a kutyák külön nemzetségbe tartoznak, így ez valószínűtlen.
2012. jan. 2. 22:20
 6/31 Platypus ***** válasza:
100%

Van pár kutyafajta, amik tiszta rókaszerűek, pedig 100% kutyából vanak. A spiccek, a shiba inu és a corgi ilyen például. Egyes keverékek meg még rókábbak.

A kutya a farkastól származik, egy fajba tartoznak, így persze hogy keverednek. A róka viszont már távoli rokon, és nem hibridizálódnak. Akármennyire is romantikusan hangzik, hogy "a kutyám félig róka", ilyen nincs.

2012. jan. 2. 22:21
 7/31 anonim ***** válasza:
Nem bizonyították még hogy létezik elég valótlan farka, prérifarkas, sakál, dingoval lehetséges de. Nagyon kicsi az esély arra hogy tényleg létezik. Legközelebb mond neki hogy jelentkezzen az ELTE-n vagy valahol hogy megmutassa és tuti ingyen csinálnak neki egy gén térképet. :)
2012. jan. 2. 22:22
 8/31 A kérdező kommentje:
oké köszi a válaszokat!
2012. jan. 2. 22:32
 9/31 Akiteki ***** válasza:
A gazdája jópofizni akart, lehet ő sem gondolta, hogy elhiszed. Ahogy a galambnak és a struccnak sem lesznek közös utódai, úgy a kutyának meg a rókának sem.
2012. jan. 2. 22:35
 10/31 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem meg lehet! embernek is lehet farkas és abból lesz a farkasember, szaporodás közben ha a farkas véres( meglőtte egy vadász vagy ilyesmi) akkor lesz a vérfarkas. Logikus.
2012. jan. 2. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!