Bocsánat, hogy megint írok, de úgy érzem muszáj. Szerintetek fogom még őket valaha is látni?
Ez jó hír! :) Ma megpróbálom anyut rábeszélni, hogy menjünk el a menhelyekhez, megnézni, tényleg ott vannak-e, bár apum nem engedi, mert hogy ha már felhívtukk, szóltak volna.
Szerintetek hol lehet? Ellopták, befogadták....?
Nekem egyszer ellopták a kutyámat,kis foxi volt,tényleg kicsi még nem kellett volna kiengedni "őrködni".Szerintem simán kiemelték a kerítés alól.Gyönyörű kutya volt és eltűnésére rá NÉGY ÉVRE megkerült,igaz nem a megszokott módon,nem mi találtuk meg hanem aki ellopta visszaakarta adni mert már nem kellett neki.Ezt mondjuk nem csodálom hiszem a kutya tiszta vér,tiszta sár,kosz volt az egyik fülének a fele meg sem volt :(.
Tegyél fel hirdetést a menhelyek honlapjára az elveszett állatok közé,és nézegesd a talált állatokat és a gazdira várókat is.Plakátolj még sok helyen,telefonon a menhelynél mindig érdeklődj,de nem árt bemenni mert ott sem mindig tudják eldönteni hogy a kutya fehér vagy fekete (saját tapasztalat).
Szurkolok,sok sikert! :(
Szerintem ellopták őket. :(
Írd ki plakátokra, mindenhova, hogy jutalmat fizettek a "megtalálónak". Hátha ez meggondolásra bírja azt a szemetet, aki elvitte őket.
Anyukámnak a régi skót juhászát lopták el, 2 hétre rá jelentkeztek a tolvajok, valami irdatlan összeget kérve a kutyáért. Nagypapám odament, a csontváz-sovány kutya a trágyadombon volt leláncolva egy cövekhez. Mikor kérték a pénzt, mondta, hogy örüljenek, ha a rendőrséget nem hívja ki rájuk.
Menhelyeket akár személyesen, akár honlapon rendszeresen ellenőrizzétek! És ne csak a környéken plakátozz, ha faluban laksz, akkor a közeli településeken még kirakhatsz párat (forgalmasabb helyekre). Én nagyon drukkolok!
Nekem egyszer eltűnt a border collie keverékem, de ő szerencsére csak két órára, mire visszaértünk a keresésből, az utcában üldögélt. De már olvastam olyan lehetetletlennek tűnő eseteket, ahol fél év, vagy akár több év után került elő a kutya. Hidd el, van remény!
Tényleg érdemes elmenni a menhelyre személyesen. Pár éve ismerősömnek eltűnt a (fajtatiszta) Amerikai Pitbull-ja, kérdezték menhelyen, mindenhol. Sehol sem volt. Aztán meglett a kutya az egyik menhelyen. Kiderült, azért nem mondták, hogy ott van, mert azt hitték a kutyára (sötét barnás színe volt), hogy Német Vizsla-Labrador keverék...
Simán félrenézik minden második kutyánál, hogy milyen fajta, vagy csak nem is érdekli őket, azt hiszik mindegyikre, hogy keverék, nem tudom. De érdemes körbenézni a menhelyen, az alkalmazottak bármit mondhatnak, a fele nem is ismeri rendesen a kutyafajtákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!