Bolhás a kutyám. Próbáltuk a Frontline-t, cseppek formájában 2 hónapja kezeltük, de megint bolhásak. Mit lehet még tenni? Van valami tuti szer?
A Frontline egy nagyon jó szer, szerintem ne keress mást.
Ha ennyire bolhásak, nem árt, ha havonta cseppentesz rájuk. Nem tudom pontosan, Frontline-ék mennyi időt szavatolnak a bolhák ellen, mert én havonta kezelem a kutyáimat a kullancsok miatt (kullancs ellen 1 hónap).
Arra figyelj, hogy miután rácseppentetted a marjára a cuccot, 2-3 napig ne simogasd azon a helyen és ne is érje víz, tehát ne vidd őket úsztatni. Én még azt se szoktam hagyni, hogy hemperegjenek és ledörzsöljék magukról a szert.
Az ólját elvileg nem kell mással kezelni, ha megfelelő rendszerességgel csepegteted a kutyákat, bizonyos idő eltelte után a bolhapeték is eltűnnek, a felnőtt bolhák meg megdöglenek. (A Frontline, ha jól tudom, úgy működik, hogy nem távol tartja a bolhákat, hanem ha megcsípi a kutyát, megdöglik, de javítsatok ki, ha rosszul tudom.) És mindig egyszerre kezeljétek a 2 kutyát, kb. 30 naponta.
Esetleg, ha nagyon hemzsegnek a bolhák a helyükön, lefújhatod Frontline spray-vel (alkoholbázisú) vagy kérhetsz állatorvostól valami más szert. De magának a cseppnek papírforma szerint eredményt kell hoznia.
a legtöbb kutyás tudja :): a bolha-légy-szúnyog-kullancs távol tartókat ( spray,spot-on-bolhanyakörv)azért is használják, mert a bolhás kutya bolhátlanítása sokba kerül !!!
nem csak a kutyát zavarja :)
udvari kutya - kiltix bolhairtó nyakörv , 7 hónapig hatásos !!!!
vagy spot-on ( persze nem a frotline ) hanem pl: prac-tic ( vényköteles !!)
ilyen egyszerű !
mosd ki a kutya minden fekvőhelyét,plédet,szőnyeget,minden kimoshatót!
mosd le ,illetve kezeld a kutya ólját ( állatorvosoknál kapható rá szer )
ez mind pénzbe kerül !!!!
Én az alábbit javaslom (nekem 6 hónapnyi szenvedés után csak ez vált be, akkor tettem is fel egy kérdést itt gyakorin, egy tenyésztő ezt ajánlotta):
1.) Neostomosan ampullás fürdetés (1L vízhez 1 ampulla, szerintem neked kutyánként kell 3-4 ampulla), ebbe jól beleforgatog, és hagyod rászáradni bent a lakásban.
2.) A helyüket a megmaradt "lével" öntsd fel, vagy tedd spriccelőbe és spricceld át vele. Használhatsz plusban bolhaport is az egész udvarra.
3.) 3 nap múlva ugyan ez.
4.) Advocate vagy Stronghold spot-on, ezek annyira durvák, hogy még a szívférget és a bolhapetéket is kiírtják a kutyából.
5.) 1 hónap mulva mindegyiknek 1 Kiltix, Scalibor vagy Bolfo nyakörv.
A 6 hónapnyi szenvedésem kb 50000Ft-ba került a 2 kutyámnak. Ezt a kezelést megoldottam 15000-ből, de legalább hatásos volt!
A Frontline már időtlen idők óta hatástalan a bolhák ellen (legalábbis nálunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!