Folyamatosan nyalja a mancsát a kutyám. Már sebes is mit csináljak? Ha rászólok abbahagyja, de amint nem figyelek egy percig megint rákezdi.
Állatorvos!
Ha toklász ment a lábába, a nyalogatással egyre mélyebbre tolja. Az orvos gyorsan kiszedi, ennyit biztosan megér a kutyád.
Az első válaszadó vagyok ismét.
09.53-nak üzenem, nem megőrülni kell tőle, hanem elvinni neked is állatorvoshoz. Ha megőrülsz attól még ő szenved továbbra is...
Lehet: porallergia, bolhaekcéma, ételallergia, vagy toklász, vagy sérülés. És még pár dolog.
Vidd el dokihoz!!!
Egyik kutyám két külön szituban csinálta ezt, egyszer porallergiás volt, most nyáron pedig toklászokat szerzett.
A nyalogatást meg kell akadályozni, mert azzal súlyossá válnak az apró sérülések is! Én levendula, illetve rozmaring illóolajjal szoktam megakadályozni, nem csak kitűnően gátolja a gyulladást, hanem szárít (így csökkenti a viszketésérzetet, ezzel a nyalogatási ingert, plusz gyorsítja a gyógyulást), és elég büdös illetve kellemetlen ízű (ugyanakkor ártalmatlan) ahhoz, hogy egy-két próba után ne nyalja többet a lábát a kutyád. Naponta többször kell csepegtetni rá, mert ahogy a nevéből is sejthető, folyamatosan párolog. Ha kipróbálod, csak 100%-os, tiszta illóolajat vegyél, az Aromax márkájú a legolcsóbb, ami még használható. De orvosnak látnia kell, mert ez csak nyalogatás ellen és fertőtlenítőnek jó, ha nem sérülés vagy bolhaekcéma van a háttérben, akkor ez önmagában nem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!