Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetnék, ha nem férnek...

Mit tehetnék, ha nem férnek meg egymás mellett? Sürgős!

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy van két kiskutyám. Mind a kettő lány, együtt nőttek fel, aztán a kisebbik elkerült innen, azóta vissza jött és nem bírják elviselni egymást. Véresen összeverekednek. Fél éve nem voltak már együtt!!!! Nagyon fontos lenne, mert nem tudjuk mi lesz így éjszaka....Előre is köszönöm a válaszokat!!!!
2012. jan. 1. 18:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Igazad van, ez nem egy pár napos, de nem is pár hetes tréning lesz. Ő két domináns szukáról ír és ha nem dől el a sorrend egymás között belátható időn belül, akkor végső esetben már neki kell beleszólnia ebbe, ha nem ő akarja az orvost eltartani. Én csináltam már ilyet és használt, nem csak a levegőbe beszélek.
2012. jan. 1. 19:26
 12/28 anonim ***** válasza:

"A vezér nagy mértékben tudja befolyásolni a falkán belüli sorrendet. Erre vannak kifejezetten erőszakmentes módszerek."

Mint pölö? Mik ezek a módszerek?

2012. jan. 1. 19:27
 13/28 Akiteki ***** válasza:

19:02

Nálunk pl. segített. Két tesó, az egyik elkerült, aztán vissza. Ment a brunsztolás köztük. Miután az egyiket ivartalanítottuk, a legjobb barátnők lettek.

2012. jan. 1. 19:29
 14/28 anonim ***** válasza:

A fajta is érdekes.

Mert ha mondjuk bichon havanese, akkor a véres verekedés max. karcolás lehetett, de ha bull típusú terrierek, molosszerek vagy pásztorkutyák a problmásak, akkor ott könnyen lehet hogy ásni kelll a végén.

2012. jan. 1. 19:30
 15/28 anonim ***** válasza:

továbbra is azt mondom, a kutyák egyéniségétől függ minden.

lehet őket okosan, fokozatosan egymáshoz szoktatni (erre írtam a semleges területen, pórázon vezetést, mint kiinduló lépést), hogy megszokják ők egy csapat, egy falka, és a sorrend is kialakulhat köztük vértelenül.

de nem úgy, hogy a gazda rábök, hogy akkor a Fifi lesz a főnök... ha mellette a Fifi önérzete a nulla felé konvergál, míg a Buksi domináns és határozott, akkor nem fog sokáig tartani az uralma.

2012. jan. 1. 19:32
 16/28 anonim ***** válasza:

# 14/15

ne sajnáld le a társasági kutyákat sem...! hallottam már olyat is, hogy csivava ölt meg csivavát... :/

2012. jan. 1. 19:35
 17/28 anonim ***** válasza:
Módszerek: amikor kiküldöm, elzavarom magamtól a két kutyát az egyiket (akit alacsonyabb pozícióra akarok "tenni")messzebb küldöm, mikor enni kapnak az egyik (megint az alacsonyabban levő) csak a másik után kap, annak táljából, mintegy a másik maradékát, persze a rendes napi adagját. Sétánál következetesen később viszem el az előbb említett kutyát, játéknál, (bár ez nagyon kritikus már, én sem csináltam sokat) jóval kevesebbet és ridegebben játszok ezzel a kutyával. Amikor együtt vannak az alacsonyabb rangú kutyának több szabályt hozok és keményebben tartom be azokat, mint a másiknál. Gyönyörűen rájönni, hogy is van a hierarchia a falkában. Én két domináns moszkvai kannal csináltam végig ezt. Ott is állandó harcok mentek, később már nagyon jól megvoltak együtt. Elfogadják a helyüket a falkában ha a megfelelő üzeneteket kapják. És mindezt mindenfajta erőszak nélkül csináltam végig.
2012. jan. 1. 19:44
 18/28 Akiteki ***** válasza:
100%
A kanok mások. Ők hamarabb elfogadják, ha ki akarod alakítani a sorrendet. A szukák sokkal szemetebbek tudnak lenni egymással. Nekem volt olyanom is, hogy amíg velük voltam, nem volt semmi gond. Ha kimentünk sétálni, remekül eljátszottak. Visszajöttünk, bejöttem a házba, az egyik abban a pillanatban ment neki a másiknak.
2012. jan. 1. 19:46
 19/28 anonim ***** válasza:
Még annyit, ha ők nem döntik el, akkor nyilván azt kell választanod, amelyik a dominánsabbnak tűnik, hogy eredményes legyen ez. Mert nem mindig dől el köztük.
2012. jan. 1. 19:47
 20/28 anonim ***** válasza:
Ez igaz, a szukák nem annyira simulékonyak, mint a kanok.
2012. jan. 1. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!