Ki miért ivartalaníttatta a kutyáját?
Teljesen egyetértek.
Várom még a válaszokat!
Fickó kb: 4,5 éves mudi kan a Mudimentőkön keresztül fogadtuk örökbe.
Az ivartalanítás elvben kötelező lett volna (és mi is akartuk) de úgy adódott, hogy nem azonnal hanem csak kb: 1/2 évvel később csináltattuk meg (egy ideig még gondolkoztunk "B" tk-ban). Elsősorban azért mert így nyugodtan sétálhatunk póráz nélkül, nem rohan el állandóan a tüzelő szukák után (lakótelepen kifejezetten hasznos), másrészt mert megígértük.
Így sokkal kellemesebb az együttélésünk + a mi példánkat látva már több gazdit is sikerült rábeszélnünk az ivartalanításra (szukák és kanok is) és ők sem bánták meg a döntésüket (csak azt, hogy nem előbb tették meg).
Picúr, 4 éves keverék lány. Ha tüzelt nem lehetett kilépni vele az utcára, mert a sok kóbor kutya ott ült napokig. Persze, férgesek voltak, mindent összerondítottak, p is kukacos lett :P
És ki volt szegény, mert mindig izgalomba jött ha ott volt az a sok dög. Úgyhogy, ezért.
Labrador szuka: második tüzelés után lett ivartalaníttatva, mivel 11 hónaposan fogadtuk csak örökbe. Ám amikor nem tüzelt a legtöbb kan, akkoris azt hitte, h tüzel. Kicsit hormontúltengése volt a drágámnak. Majd szerencsére megcsináltattuk és ki is derült, h kezdődő méhgyulladása van. Azóta semmi gondunk :o) Ha valamilyen kan mégis bepróbálkozna, igen kislányosan elmarja.
Keverék kan: menhelyi találmány. Már ott megcsinálták a műtétet - bár én is megtettem volna - kb. ivarérés környékén. Szintén szerencsésnek mondhatom magunkat az időzítéssel, mert így ivartlanítva sem egy egyszerű eset dominancia szempontjából, de úgy még durvább lenne. Viszont a szukákat egyáltalán nem hajtja. Megszaglássza őket, és ennyi.
Csak pozitívumot tudok mondani, és szerintem ha beszélni tudnának, ők sem panaszkodnának :o)
5-6 éves malamut-kaukázusi keverék kan kutya. Még mielőtt elhoztam őt a menhelyről, kértem az ivartalanítást. Nekem ne csináljon suttyomban a játszótéren kiskölyköket :D. Soha nem is volt gond a tüzelő szukákkal, kanokkal se olyan domináns.
Amúgy meg alap: felelős állattartás! Akármerre sétálunk, mindenkit próbálok győzködni. És amikor egy keveréket látok lógó cicikkel vagy két egyértelműen hibás kis bichont, westiet, ahogy a gazdáik éppen befedeztetik a szukát, vagy egy 12 éves erősen túlsúlyos tacskót utolsó idős vemhesként, hát olyankor elborul az agyam.. vagy csak az egyszer szüljön... csonkítás és egyebek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!