Miért félnek az emberek a kutyáktól?
Talán úgy nevelték azt az embert hogy ,,ha kutyát látsz állj meg és ne mozdulj":D
Egyébként én sem értem hogy miért kell félni egy ilyen kutyától,harapni se tud..
Mondjuk egy pit bullt én is elkerülök az utcán hiába hogy pórázon van, pedig szeretem az állatokat, de harci kutyákban vhogy nem bízok meg:D.
Egyszerűen nem értenek hozzá. És az ismeretlen mindig veszélyes. Engem sokkal inkább elkeserít, hogy a 2-3 éves gyereket rángatja el az anyja a kutyától - látszik a gyerek érdeklődik, az anyja meg ülteti el benne a félelmet. Egyszer találkoztunk egy 5 éves kislánnyal, aki a nagymamája nyakába menekült sikoltozva, h "jaj kuuuttyyyaaa...ááá" A nagymami meg még próbált jó fej lenni, h simogassa meg, meg milyen aranyos és nyugodt. Kiderült h az anyja féltette mindig. :o(( Szerintem ez rettentően szomorú.
Egy társadalom lenyomata ahogy az állatokkal, többek között a kutyákkal bánik és velük szemben viselkedik.
Érdekes, néhány évszázada még az ember legjobb barátja volt a kutya, ma meg jó formán minden szabadságot és jogot megvontak tőle.
Egy nagyon érdekes tesztet olvastam egyszer: adott egy jólnevelt németjuhász. Először pórázon, szájkosárban sétáltatták. Az emberek kitértek előle, inkább kikerülték. Majd szabadon, lábnál bandukolt. Legtöbbeknek fel sem tűnt, elmentek mellette szép nyugodtan, aggodalom nélkül.
Sajnos vannak szomorú esetek, de közel sem annyi mint ahány kutya van az országban. És mind-mind a gazda hibája!!!
(a harcikutyázást meg egyszer majdcsak megértem...miért kell szerencsétleneket bűntetni és megbélyegezni - a fajtaismertetőket és eredeteket kéne jobban tanulmányozni)
Most hétvégén kutyakiállításon voltam a kutyámmal és ott láttunk egy kissé vicces/ nagyon szomorú esetet.
Anyuka a KUTYAkiállításon sétált az 5-7 éves kisfiúval. A gyerek szerett volna megsimogatni kutyákat, de folyton rászólt: Ne menj oda, mert megfog harapni! (A gazdik: Nem barátságos a kutya/ otthon is állandóan nyúzza a gyerek.) Anyuka válasza: Én látom, hogy támadni akar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!