140 ezerért yorkit vennétek? Nagyon jó vérvonalról van szó, de nekem csak hobbi célra kellene?
ha ez az a tenyésztő, akiben megbízol, a szülők tetszenek, a vérvonal is tetszik, és van is rá a keretből, akkor mi a kérdés?
az, hogy mások mit szólnak hozzá...?
a minőség mindig drága. nem csak kutyában... mellesleg lehet, hogy később ha elkap a kutyázás szele akkor ezzel a kutyával tényleg sikereket érhettek el. sok ismerősöm van, aki elsőre vett egy olcsó(bb) kutyát, aztán ahogy elkutyásodott rájött, hogy mi érdekli igazán, merre akar továbbmenni, de erre a meglévő kutyája nem volt alkalmas, így másodjára már belátta, hogy ha el is akar érni valamit, akkor ki kell fizetnie a minőséget. (egyébként én is így kezdtem)
így most egyrészt kapnátok egy garantáltan jó kutyát, másrészt előttetek marad a lehetőség, hogy komolyabban is elmerüljetek a kutyázásban.
140e ft egy átlagos kölyökár egyébként, nem egy extrém magas árfekvés.
1 ha yorkit akarnék, akkor az ennyibe kerül, bőven visszajön az árkülönbözet, az orvosi költségeken
2 hobbi célra menhelyi kutyát választanék
3 allergiás gyerek mellé meg NEM vennék kutyát
"!Menhelyi kutyus szóba se jöhet!Nekünk kimondottan szoba kutyus kell,mert a lányok allegiások.:"
Mégis mire allergiásak a lányok?? A menhelyes kutyákra?
Szerinted a menhelyi kutya nem szobatiszta?? Megsúgom neked a 140 ezres kutya sem lesz szoba tiszta egyből.
Egyébként nekem yorki kutyám van.(most már három van,mert 2 gyermeket is megtartottunk.) Mi az első yorkit aki ma már "vénlány" 9éves,és makkegészséges. Törzskönyvezett,menhelyi kutya..
Ja.és egyik sem szereti a gyerekeket,csak megtűrik..Amikor a fiaim kicsik voltak,volt hogy néha már odakapott a kutyus,mert a fiúk állandóan játszottak volna vele,akkor is amikor a kutya nem akart..
Ha flancolni akarsz akkor vedd meg..De nem lesz egyből sem szoba tiszta,és gyerekszerető sem..
Hát akkor meg vedd meg a yorkiedat. Ne várd hogy mindenki dícsérjen téged hogy:
" Jajj de jó vedd meg azt az agyonszaporított kutyát , hátha csak neked lesz ilyen tündi bündi ebed"
Egyébként ha allergiásak a kutya szőrre akkor a yorkie nem jó. Hullajtja a szőrét. Akkor inkább vegyetek havaneset. Szoba kutya , és nem hullajtja a szőrét.
Egyébként aki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli. Ha nem jó a menhelyi vedd meg 140 ezerért a hobbi kutyádat. Én a 140 ezer forinttal támogatnám inkább a keverékeket. És a mehelyeket , nem egy hobbi kutyára költeném. De a nem szőr hullajtós fajta az nem a yorkie hanem a havanese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!