Kinek szóljak? Már nagyon elegünk van. (Többi lent) Normális válaszokért jár a zöld kéz.
Egy kis községben élünk,kb 1 éve idecuccoltak C-ok mivel nem írhatom le,ezért gondolom értitek kikről beszélek.
A lényeg az ,hogy egymással szembe költözött két család,két lepukkant házba,rengeteg kutyájuk van a legkisebb keveréktől a buldózer méretűig.Amivel nem lenne gond,de mivel állandóan szerintem már direkt tárva nyitva hagyják a kapujukat..(Mind a 2 C család ezt csinálja ,és mindkettőnek sok kutyája van)ezért szabadon mászkálnak az utcába..Konkrétan tegnap majdnem megette az egyik az enyémet.Este sétáltunk,és kiözönlött 6 kutya..azt sem tudtam mit tegyek hirtelen..Nem lett baj,de ha a nagyobb testű kutyámmal lettem volna kint azt nem tudtam volna felemelni.Szóval nagyon veszélyes ez így!A másik ,hogy 1001 % ,hogy ezek a kutyák nincsenek beoltva...Ami egy másik ok,arra ,hogy félnem kell kint az utcán.
Kinek szóljak?A községházát hívjam fel?Vagy a sintért?Kell fizetnem azért?Mit csináljak?Nem barátságos kutyákról beszélünk,nagyon agresszívak...
Az egyik válaszoló írta,hogy miért nem írom,ki ,hogy cigány...a kérdésbe.Múltkor letiltottak emiatt..Mert fennakadt a trágár szűrőn.Ezért nem írtam ki.
Kb 2 napja nagyon elegem lett,és szóltam nekik(persze tárva-nyitva volt a kapu),hogy használják már azt a rohadt kaput!A cigányasszony ott üvöltözött...A másik ,ha feljelenteném őket,akkor tuti tudnák,hogy ÉN voltam ,mivel a többi embert úgy tűnik nem érdekli,vagy nem mernek szólni.Szóval nem szeretném,hogy valamelyik éjjel rámtörjék az ajtót!Annyian laknak azokban a kis házakban mint az oroszok.
A másik ,hogy azon a környéken ahol lakok,SOHA nem volt ez..tehát nem szaladgált így rengeteg kutya az utcán..nem írom,hogy gazdátlan,mert van gazdájuk csak az sz*rik rájuk.Jönnek a kutyák,néha kettesével,hármasával,és megállnak a kapunk előtt és lesnek,a mieink megvannak őrülve,ingerlik egymást,a kicsi a lakásól ugat,és MINDIG a mi kapunk előtt járkálnak,csomószor a kicsit nem is merem kivinni.Szóval nagy hangzavar van itt általában..!
Lehet butaság,de ugye a parlament behozta a kutyaadót,és ugye azért nem mindenhol dőlt el ez a dolog még,tehát azon múlik,hogy az önkormányzat szeretné ezt behozatni,amit én úgy tudok,hogy nem...nálunk persze..(de még ki tudja)De ha most odajárkálok a tanácsháza nyakára ezzel a problémával,akkor lehet úgy gondolják,hogy a mi községünkbe is szükség van erre a szankcióra,mert ugye ilyen emberektől kapásból elkerülne az a sok kutya.Várjak még?!
Annyit hozzáfűznék a rosszmájú válaszolóknak,NEM..NEM szeretném az ebadót..!De ha kell kifizetem..és megelőznék olyan embereket is akik azt írják,hogy mi van ha beteg lesz,oltás,etetés stb.Mindene megvan,szép környezetben élnek,makk egészségesek a kutyáink.Csupán nem értek ezzel a kezdeményezéssel,mivel lassan azért is fizetned kell mert van hajad.
Értelmes válaszokat köszönöm..!
A szavak embere vagyok..próbáltam megbeszélni,hiba volt.Ha éppen az udvarukban vannak akkor ha egy ember elmegy akkor csak ugatnak,ha viszont kutyával mész akkor akarnak neked jönni..ill a kutyának,de általában az utcán vannak kint.
Nem tudom,akkor várjak kicsit még aztán menjek a tanácsházára?
Még annyit fűznék hozzá, hogy nálunk is hasonló problémák voltak/vannak.
Rendőr is kijött egy ügy után felvenni a jegyzőkönyvet...
Akkor mondta, hogy a kutya nem akadály a betörőknek.
Azt tanácsolta, riasztót meg valami guard security őrző izékkel kössek szerződést, az állítólag tényleg működik és elriasztja a "nem kívánt látogatókat"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!