Kinek szóljak? Már nagyon elegünk van. (Többi lent) Normális válaszokért jár a zöld kéz.
Egy kis községben élünk,kb 1 éve idecuccoltak C-ok mivel nem írhatom le,ezért gondolom értitek kikről beszélek.
A lényeg az ,hogy egymással szembe költözött két család,két lepukkant házba,rengeteg kutyájuk van a legkisebb keveréktől a buldózer méretűig.Amivel nem lenne gond,de mivel állandóan szerintem már direkt tárva nyitva hagyják a kapujukat..(Mind a 2 C család ezt csinálja ,és mindkettőnek sok kutyája van)ezért szabadon mászkálnak az utcába..Konkrétan tegnap majdnem megette az egyik az enyémet.Este sétáltunk,és kiözönlött 6 kutya..azt sem tudtam mit tegyek hirtelen..Nem lett baj,de ha a nagyobb testű kutyámmal lettem volna kint azt nem tudtam volna felemelni.Szóval nagyon veszélyes ez így!A másik ,hogy 1001 % ,hogy ezek a kutyák nincsenek beoltva...Ami egy másik ok,arra ,hogy félnem kell kint az utcán.
Kinek szóljak?A községházát hívjam fel?Vagy a sintért?Kell fizetnem azért?Mit csináljak?Nem barátságos kutyákról beszélünk,nagyon agresszívak...
A sintért felhívnod/kihívnod elvileg ingyenes.
Neki nem a bejelentőkből van haszna.
Ebben csak az a szomorú, hogy azokra a kutyák - akik nem tehetnek arról, hogy hova kerülnek - 2 héten belül halál vár...:(
Ezért én első körben nem a sintérhez fordulnék, hanem a rendőrséghez...
Ők kimennek, figyelmeztetik a romákat...
Mert ha jól értem, csak a kaput kellene becsukniuk...
Azonkívül igen, a helyi állatorvossal is beszélnék az oltások kapcsán...
Ha a rendőrségi figyelmeztetés nem használ, szerintem csak akkor fordulj a sintérhez.
Ne fajra ítélj nálunk ezt magyarok is csinálják :@!
Én felhívnám a jegyzőt ha ő nem intézkedik a rendőrséget.
ezért nem kell fizetni.
Mellettük az állatorvost is de ő pénz kér szerintem.. :/
A sintér meg nem megoldás tegyük fel elvisz 5 kutyát (azok 2 héten belül el lesznek altatva mivel senki nem fogadja be őket mert agresszívak) de a gyökerek hoznak helyett 8 új kutyát, tehát ez nem megoldás.
És arra is figyelj hogy ne tudkák meg hogy te voltálmert abból bajod lehet ;)
Csak annyit fűznék hozzá az utolsó válaszoló válaszához, hogy az állatorvos nem Tőled kér pénzt...
Ha kiderül, hogy a kutyáknak nincsenek oltásaik - és nincs kötelező veszettség elleniük -, akkor kutyánként 50.000 forint bírságot is kiróhatnak rájuk.
Azért azt nem gondolja komolyan az egyik Kedves Válaszoló hogy azt a kutyánként 50.000et majd ki is fizetik:)
Jelentsd fel őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!